Elevi ai Liceului de Arte ”Victor Brauner”, despre abilitățile acumulate și cunostințele dobândite în Granada (Spania)

1

Miercuri, 21 decembrie, la Liceul de Arte ”Victor Brauner” câțiva elevi s-au reunit pentru a rememora și a împărtăși o parte din experiența acumulată în Granada (Spania), unde au avut oportunitatea de a vedea cum se lucrează într-un mediu concurenţial real, într-o firmă privată, cu o anumită cultură organizaţională, beneficiind de softuri şi echipamente de specialitate de ultimă generaţie.
Cei 20 de elevi au acumulat informații inedite și au învățat lucruri care cu siguranță le vor fi de folos pe viitor, grație proiectului „Competențe digitale și antreprenoriale în formarea artistică inițială”, coordonat de doamna prof. Luminița Moscalu.
În aventura lor, elevii au fost însoțiți de profesorii Ștefan Potop și Lucian Tudorache.
Astfel, într-o atmosferă caldă, în cadrul unui eveniment deosebit, o parte dintre elevii implicați în acest proiect au vorbit despre abilitățile acumulate și cunostințele dobândite și au făcut o trecere în revistă a tuturor competențelor dezvoltate pe parcursul celor trei săptămâni de practică la sediul firmelor DSI SPAIN, DESARROLLO-WEB și M.E.P Europrojects Granada.

Cozma Tudor: Ce am învățat acolo îmi este cu siguranță de folos, în asta constă viitorul meu. Am avut parte de tot suportul, cei de acolo au fost foarte drăguți cu noi. Și partea culturală fost una extrem de interesantă. Am vizitat o mare parte din Granada. Catedrala din Granada m-a impresionat în mod deosebit, detaliile, faptul că este o biserică grandioasă. De asemenea, am fost și în cel mai înalt punct al Granadei, de unde am putut observa panorama întregului oraș. 

Bolum Bianca: Am avut parte de niște momente superbe și am reușit să dezvoltăm abilități tehnice, artistice și personale. Am învățat să lucrăm în diferite programe pe calculator, dar și manual, să lucrăm împreună, dar și individual, să venim cu idei. Canvas a fost primul program pe care l-am învățat, în GIMP am învățat cum se editează și se prelucrează o imagine, iar cu ajutorul platformei Pixten am realizat benzi desenate. Manual am avut de făcut tot felul de sigle, afișe. Am avut libertate completă, ocazie cu care ne-am putut dezvolta creativitatea și originalitatea. Din punct de vedere al programului cultural am văzut niște locuri superbe, care o să ne rămână în suflet și în minte mult timp. A fost un proiect care ne-a adus numai beneficii. Am apreciat toate oportunitățile oferite, am încercat să luăm tot ce a fost mai bun din această experiență. 

Baciu Nicolae: Acest proiect ne-a fost de mare ajutor atât pe plan profesional, unde ne-am dezvoltat abilitățile digitale, cât și pe plan creativ, având în vedere că am văzut atâtea lucruri interesante. Această experiență este un câștig foarte mare.  

În mod cert, cei 20 de elevi beneficiari ai acestui proiect au fost încântați de experiența trăită în Granada (Spania). A fost pentru ei o ocazie unică, au putut învăța lucruri care îi vor ajuta în viitor, au văzut cum se lucrează într-o firmă, mai mult de atât, au reușit să-și creeze o altă viziune despre lume.

Acest lucru a fost punctat și doamna prof. Luminița Moscalu: Este practic o sinteză între arta plastică, tehnologia informației și economie, pentru că proiectul chiar asta și-a propus, să dezvolte pe lângă creativitate și antreprenoriatul. O încercare de a concretiza talentul acestor copii și din punct de vedere al unei cariere.

Competențe digitale și antreprenoriale în formarea artistică inițială

Proiectul, în parteneriat cu Spania și Portugalia, a avut ca grup țintă 40 de elevi ai şcolii, selectaţi din clasele a XI-a (20 din anul școlar 2015-2016 și 20 din anul școlar 2016-2017), profil arte vizuale, specializările: artă monumentală, pictura de șevalet, arte decorative, imprimerie și sculptură.

Despre o experiența similară, desfăşurată însă în Portugalia, puteți citit aici.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Doru spune

    Există oameni deosebiți dedicați profesiei. Societatea ar trebui să le acorde prețuire, în niciun caz să le pună „piedici” de cele mai multe tipuri. Europa încă ne așteaptă. Trebuie să deschidem ochii și să încurajăm specialiștii. Felicitări tuturor participanților și celor care s-au străduit să implementeze acest frumos proiect european. Cinste lor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate