Elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș”, învățați cum să se ferească de droguri, tutun și alcool

0

proiect-droguri

În perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Neamţ şi în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Neamţ – Compartimentul de Evaluare şi Promovarea Sănătăţii şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ, implementează proiectul „Drogurile îţi destramă viaţa!”, adresat celor 342 de elevi din clasele a IX -a și a  X-a ale Colegiului Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ.

În cadrul proiectului, care se corespunde Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013 – 2016 vor fi susţinute 72 de activităţi, câte 6 pentru fiecare clasă beneficiară.

Specialiştii implicaţi în derularea acestor activităţi vor urmări:

  • dezvoltarea de abilităţi de viaţă sănătoasă necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în privinţa consumului de alcool, canabis şi noi substanţe psihoactive (denumite generic şi greşit „produse etnobotanice”),

  • informarea tinerilor cu privire la serviciile locale şi naţionale destinate consumatorilor de droguri,

  • educarea acestora cu privire la măsurile de prim ajutor.

Cu sprijinul profesorilor de educaţie fizică şi sport din cadrul unităţii şcolare, ca alternativă de viaţă sănătoasă şi pentru marcarea Zilei Naţionale fără Tutun – 17 noiembrie 2016, va avea loc, pentru clasele beneficiare, şi o competiţie sportivă la baschet.

De asemenea, în cadrul proiectului se va organiza un traseu de coordonare vizual-motric, pe care tinerii îl vor parcurge purtând ochelarii de simulare a stării de ebrietate (o alcoolemie între 0,8 şi 1,5‰), pentru a observa modalitatea prin care alcoolul afectează percepţia individului şi a evidenţia gradul ridicat de accidentare.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate