Elev de la Colegiul Național „Petru Rareș” premiat la conferința Bucharest Model NATO

0

Bucharest Model NATO este o conferință organizată de tineri la Palatul Parlamentului cu scopul de a simula întâlniri reale NATO. Timp de 4 zile, elevi și studenți se întâlnesc la Palatul Parlamentului pentru a discuta probleme de actualitate în domeniul diplomației din perspectiva statelor membre NATO, sub forma unor delegații, unde fiecare elev reprezintă câte o țară, sub numele de delegat. Elevul Gheorghiu David de la Colegiul Național Petru Rareș împărtășește experiența la această conferință atât de importantă pentru formarea diplomațior din viitor:

A fost o experiență specială. Locația, dar și echipa de organizare m-au impresionat profund. În fiecare dimineață simțeam că nu intru în Palatul Parlamentului ca turist, ci chiar mergeam acolo pentru a face o schimbare. Fiecare comitet avea o temă, o problemă actuală pentru care trebuia să recomandam posibile rezolvări. În cazul nostru a fost vorba despre implicațiile expansiunii Alianței. Scopul dezbaterii era să producem o rezoluție, de comun acord, care să ofere posibile modalități de a rezolva problema. După două zile de dezbateri intense, dar moderate cu succes de către președinții comitetului, am ajuns la un acord, iar țara pe care o reprezentam eu, Republica Islanda, fost pusă în prim plan ca una dintre redactorii rezoluției. Deși nu aveam experiență, alți delegați, în special delegata Greciei, m-au luat sub aripă și mi-au arătat cum funcționează sistemul. În mod cert mă voi întoarce la astfel de conferințe și mulțumesc BMNATO pentru experiența oferită.

David GHEORGHIU

Felicitări!

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate