Elementele reflectorizante de pe separatoarele de benzi se duc de la ploaie și se iau pe cauciucuri

2

După cum vedem cu toții, culoarele de mobilitate în care s-au investit sume colosale de bani se dovedesc a fi doar o spoială superficială și exagerat de scumpă.

Dacă e să ne uităm la culoarul de mobilitate de la gară la 1 Mai, singurul lucru făcut bine este stratul asfaltic sub care s-a montat geotextil și firma care s-a ocupat de asfaltare chiar a lucrat profesionist. În rest, totul este o spoială.

 • infrastructura drumului a rămas cea veche
 • rețelele de sub drum, majoritatea depășite ca termen de viață, nu au fost schimbate
 • cablurile au rămas tot pe stâlpi ca pânzele de păianjen
 • podul de la piață despre care credeam cu toții că se va extinde a devenit o caricatură urbană cu un pod și un sfert după o gaură și o țeavă
 • bicicliștii, doar cei care au apucături de kamikaze vor mai merge pe această stradă
 • sensul giratoriu de la Brădet e un fel de ruletă rusească dacă trece o mașină mare prin el
 • deszăpezirea va fi misiune imposibilă pe această stradă
 • separatoarele de benzi au început să se deterioreze sever din prima săptămână.

Din păcate, acest prim culoar de mobilitate se dovedește a fi o lucrare extraordinar de superficial gândită și proiectată și care are probleme serioase de siguranță a traficului. Din ce am văzut pe parcursul lucrărilor, firmele care au făcut asfaltul și trotuarele au depășit în mod pozitiv așteptările și au reușit să rezolve multe dintre greșelile de proiectare, dar cine a proiectat și cine a făcut cu ochii închiși achizițiile suspecte de supraevaluare ar trebui să dea explicații.

VIDEO FACEBOOK

VIDEO – YOUTUBE

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Marius spune

  Si nu e bine pt toata lumea? Unii isi iau banii pe lucrare, natura repara prostia celor care ( nu) au gandit aberatiile astea si noi ceilalti ne bucuram ca am scapat sa zburam de pe o banda pe alta. Mai vine si iarna, mai trece o lama si zboara toate separatoarele, intram in normal. Chiar sunt curios cum va arata varianta cand cineva va face stanga asteptand sa vina pe contrasens cardul aliniat pe banda 2 si cam cati km de masini vor fi in spatele lui. Poate se mai blocheaza si banda 1 si vine o salvare tot pe acolo, sa vedem unde ne putem retrage sa i facem loc aa intre pe banda 2. Sunt eu carcotas, sigur s au gandit la lucrurile astea si la multe altele.

 2. Vasile spune

  Cel mai probabil prețul din acte este unul foarte mare pentru aceste separatoare. Un preț pentru calitate premium. Dar in realitate… se pare că s-au montat cele de calitate îndoielnică dacă au ținut benzile reflectorizante 3-4 zile. Nu știu la ce ne sunt de folos chestiile astea… zilele trecute chiar am văzut un autobuz care încadrase între roti separatoarele (mergea pe 2 benzi). Probabil avea senzația ca nu se încadrează !? Nu știu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate