Element de munitie gasit in comuna Pipirig

0

La sfarsitul saptamanii trecute, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată şi s-a deplasat în localitatea Leghin, comuna Pipirig, pentru asanarea unui element de muniţie descoperit în zonă.

Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pipirig, Eugen Spatariu, a descoperit o lovitură de aruncător calibru 120 de milimetri în timp ce curăţa o suprafaţă de teren de lângă DN 15 C, pe raza localităţii Leghin. Cunoscând procedurile care se aplică în astfel de situaţii, şeful SVSU Pipirig a luat măsuri de izolare a zonei şi a solicitat intervenţia pirotehniştilor militari apelând la 112. Echipa pirotehnică a ridicat elementul de muniţie în vederea distrugerii şi a cercetat zona (pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi) cu ajutorul detectorului de metale, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.

Reamintim faptul că, atunci când sunt descoperite elemente de muniţie neexplodate, trebuie respectate în mod obligatoriu o serie de măsuri pentru a preveni producerea unor consecinţe tragice, astfel:

»NU le atingeţi;

»NU le loviţi sau mişcaţi;

»NU le introduceţi în foc;

»NU încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;

»NU lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;

»NU ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;

»în zona unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată NU permiteţi accesul, NU faceţi focul şi NU executaţi lucrări de îmbunătăţiri

Anunţaţi evenimentul la numărul de telefon 112!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate