Elecronica în vacanţă

0

Electronica reprezintă o ramură a fizicii, având drept activitate emisia şi efectele electronilor, precum şi funcţionarea dispozitivelor electronice. Electronica este ramura care manipulează curentul electric, adăugându-i informaţii suplimentare şi transformându-l în imagine, sunet sau alt tip de date. Thomas Edison este cel care în anul 1873 a realizat prima manipulare a curenţilor electrici, însă anul 1904 este anul în care s-a inventat tubul vid, denumit supapa termionică, datorită acestei descoperiri fiind posibilă inventarea televizorului, telefonului, radarului sau amplificatoarelor. Din acest punct, traiectoria electronicii şi a electrotehnicii a fost foarte dinamică, ingineria electronică reprezentând un domeniu foarte vast şi apreciat de cei pasionaţi de acest domeniu.

Pasiunea pentru electronică

Pasiunea pentru această ramură a fizicii, poate fi manifestată chiar şi de cei mici, imediat ce programa lor şcolară include fizica şi chimia. Cursurile pentru amatori pot fi urmate în cadrul multor unităţi de învăţământ, copiii deprinzându-se cu noţiuni de bază şi învăţând cum să îşi ducă la îndeplinire mici proiecte interesante şi captivante de robotică. Domeniile în care poate fi aplicată electronica sunt foarte variate, astfel că indiferent cât de îndrăzneţ ar fi proiectul, micii pasionaţi pot realiza roboţei şi maşinării ingenioase şi pline de funcţii.

Activităţi de vacanţă

Dacă puştiul tău manifestă interes pentru electronică şi dacă deja urmează cursuri în acest sens, îi poţi asigura o activitate foarte interesantă pentru vacanţă, accesând https://www.bitmi.ro/arduino şi procurând un Kit Arduino, gama pusă la dispoziţie acoperind diferite nivele de pregătire. Atât începătorii, cât şi avansaţii în electronică se pot bucura de toare resursele necesare pentru realizarea unui proiect de electronică. O vacanţă petrecută pe platforma electronică open-source, dă puştiului tău şansa de a se bucura de pasiunea lui la cel mai înalt nivel de profesionalism, într-un mediul de programe foarte clar şi simplu de accesat, pe sistemele de operare Windows, Macintosh OSX şi Linux, totul la un preţ accesibil.

Cui sunt adresate Kit-urile de electronică

Kit-urile de electronică sunt destinate tuturor pasionaţilor de acest domeniu, celor care doresc să pătrundă tainele electronicii şi electrotehnicii, să manipuleze curentul electric pentru finalizarea unui proiect nou. Atât începătorii, cât şi avansaţii, obţin astfel acces la software-ul Arduino, fiind uşor de utilizat şi foarte flexibil, ideal în programare şi robotică. Platforma este destinată tuturor celor care doresc să-şi finalizeze proiectele, indiferent dacă activează în artă sau în domeniul tehnic.

Profesori şi studenţi, elevi pasionaţi de robotică sau simpli amatori de electronică, pot demonstra principiile fizicii şi chimiei, pot manipula curenţii electrici şi pot experimenta. Platforma reprezintă o sursă foarte importantă de date şi informaţii, contribuind semnificativ la progres şi evoluţie în domeniul electronicii. Astfel, un kit bine ales, se poate transforma într-o activitate educativă, instructivă, creativă dar şi distractivă, rezultatul obţinut putând fi speculat şi folosit în varii scopuri. Un roboţel construit poate fi controlat cu telefonul prin Bluetooth, dovedindu-se a fi cea mai plăcută cale prin care copilul tău se poate distra în timpul vacanţei, acumulând noi date şi dezvoltându-şi abilităţile în robotică, electronică şi electrotehnică.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate