El s-a ocupat de transferul la un spital din Belgia a tânărului ars în explozia de la Neamț

13

Pavel Popescu, deputat PNL, de Timiș, a demonstrat că este cu adevărat un reprezentant al cetățeanului de rând și totodată că omenia nu a dispărut complet la cei ”realizați” în viață. Cazul tânărului nemțean ars în proporție de 70% în explozia din Piatra Neamț, a atras atenția deputatului PNL din celălalt capăt al țării. Pavel Popescu s-a implicat în mod direct în procesul birocratic de transfer al pacientului la un spital specializat din Belgia, pentru ca șansele de supraviețuire și recuperare să crească.

Emoțiile și trăirea personală în legătură cu drama pe care o suferă familia încercată, au fost împărtășite de către deputatul Pavel Popescu și cu prietenii de pe pagina sa de socializare.

După 4 ore de adrenalină primită în urma stresului cu procesul de transfer, când am reușit să am certitudinea că Alexandru pleacă în Belgia, l-am sunat din nou pe domnul Ionel să îi spun că am aranjat ca și el, să poată pleca cu fiul său în Belgia, să-i fie aproape. 
L-am întrebat dacă poate să îi aducă cineva un bagaj din Piatra Neamț pentru că probabil va pleca de la Iași.
Și-atunci, cu vocea tremurândă, domnul Ionel mi-a spus: „Domnule Popescu, totul e scrum. Totul a ars. Mai am hainele de pe mine și buletinul.”
Și-n timp ce mâna cu care țineam telefonul a început să-mi tremure, mi l-am imaginat pe tatăl lui Alexandru, pe un hol al spitalului din Iași, cu singurele haine pe care le mai avea și buletinul în buzunarul de la piept. Cu fiul său pe masa de operație, luptându-se pentru viață. Complet distrus. 
Acum plâng. Plâng în hohote. Și nu mă pot opri. 
Nu știu cum, dar haideți să-i ajutăm pe oamenii aceștia..

Culmea coincidenței, dar chiar cu o zi înainte Ziar Piatra Neamț aprecia acest om pentru curajul și verticalitatea lui, în articolul  În sfârșit un liberal a vorbit inteligent: ”Spitalele sunt și astăzi bombe bacteriologice”. 

13 Comentarii
 1. Mantu spune

  Cei tineri ,indifferent de -a lor culoare politici,se dovedesc a fii Mai inimosi!Cinste si onoare ,dumnealui!

 2. Andrei Julieta spune

  Felicitări și numai bine pentru tot ce faceți bunul Dumnezeu sa va aibă în paza și protecție!!

 3. Cata spune

  Este un tânăr care vrea sa schimbe ceva…..asa ar trebui să fie toti cei trimisi de NOi acolo într-o formă sau alta….in astfel de momente chiar nu conteaza ca este…PNL..PSD..USR…PMP…SAU ALTE COLORATURI…. sunteti acolo sa faceti ceva….Sa fie mai bine acestui popor….pe care l am primit ca mostenire de la părinții noștri si suntem datori pentru copiii nostri sa le lăsăm o moștenire mai mare…mai înțeleaptă….mai altruista…mai atentă la valori…
  Fie sa fie un exemplu pozitiv de luat in seama….

 4. Maria spune

  Felicitări!!!

 5. Adriana spune

  Felicitari D-zeu sa va binecuvânteze, un gest frumos si demn de urmat de toti cei care sunt la putere si nu numai ! …sanatate multa familiei greu încercate.

 6. Doroftei Valentina spune

  Numai sa fie așa!!!
  Doamne ajuta!

 7. Florin Stan spune

  Mai rar asa on in zilele de astăzi!

 8. Pop spune

  Stima și respect! Sper sa fie cu folos și tânărul sa își revină și sa poată duce o viata normala……. in țara “anormalilor”!!

 9. DAN spune

  Gestul dlui Pavel Popescu este un gest normal daca ne-am raporta la o lume normala.Dar traim in lumea nebuna,in care primul loc este ocupat de ban si putere.In acelasi timp,este tragi-comica aceasta situatie in care in Romania anului 2018,ne trimitem un tanar ars la un spital din…Belgia.O parte de vina o avem si noi,ca am stat linistiti cand altii ne furau si ne umileau in acelasi timp.
  Jos palaria in fata ta,dle deputat de Timis!
  P.S. Rusine sa va fie trepadusilor politici si anagramati din Neamt!

 10. Ciprian jiganie spune

  Un om care intradevar se gandeste la oameni…sa va dea domnul sanatate…poate o fi si o lectie pentru altii

 11. Rosu Gabriela spune

  Nu cunosc familia greu incercata,dar ma doare nepasarea celor cu putere de decizie din acest oras.Neamtul nu are deputati?!Ma bucur ca existati d.le Pavel Popescu si sa va dea Domnul sanatate !

 12. Cristiana spune

  Domnul să vă binecuvânteze 👍❤

 13. Doina spune

  O lectie de viață cutremurătoare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate