Efectele inundaţiilor – ISU în acţiune, 27 iulie 2010

0

Ca urmare a efectelor produse de inundaţii în zona localităţii Miron Costin, comuna Trifeşti, pompierii militari romaşcani au intervenit pentru evacuarea în condiţii de siguranţă a două persoane (Silvia C., 65 de ani şi Gheorghe C., 73 de ani) din locuinţa personală înconjurată de ape.
Detaşamentul de Pompieri Tg. Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 1 ofiţer, 1 maistru militar, 7 subofiţeri, 1 autocamion, barca pneumatică şi ambulanţa SMURD pentru salvarea a două persoane surprinse de viitură în albia râului Ozana Neamţ, pe raza localităţii Stânca, comuna Pipirig. Cele două persoane (Roxana S., 52 de ani şi Nicolae D., 59 de ani), geologi în cadrul unui institut de specialitate din Bucureşti, efectuau măsurători geologice în zona localităţii Stânca. Creşterea bruscă a debitului râului Ozana Neamţ i-a surprins în albie, fiind izolaţi pe o insulă, la cca 40 – 50 de metri de mal. Pompierii militari, conduşi de comandantul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, locotenent colonel Dumitru Gavrilescu, au intervenit  şi i-au salvat cu ajutorul bărcii pneumatice şi al echipamentelor de salvare (cordiţe, brâu, veste de salvare).

MORALA : Multi romani ar putea sa faca ceva , doar stiu ca in fiecare an vor fi inundati dar unii sunt cu o mare durere in ….. si asteapta sa aiba altcineva grija de ei …..

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate