Editorial. Crăciunul nu mai e “în vogă … e expirat”

0

Mai este atât de puțin și se apropie…Ce este această sărbătoare în afara basmelor care circulă de ani și ani? Credință, speranță, dorințe și nu în ultimul rând FAMILIE…Da, sunt adepta zicalei “Toate drumurile duc acasă de Craciun”! Pentru mine Crăciunul înseamnă mult mai mult decât cadouri și petreceri în haine scumpe, întreceri de cocktail‑uri și îndopat până se ajunge la urgențe! Eu văd miracol, simt magie și vreau să fiu înconjurată de cei dragi, lupt pentru asta pentru ca măcar o dată pe an să las totul deoparte și toată atenția să‑mi fie îndreptată spre ei! Din păcate ,tradițiile se sting și cei din urma noastră, deja nu mai cunosc adevăratul înțeles al unei sărbători unice, feerice, pline de încărcătură emoțională. Privesc în jur și văd dezinteres, Crăciunul a devenit o încă ocazia de a ieși în club, de a te înfrupta din licoarea lui Bachus.
Nu se mai aud de mult timp colinde, iar dacă privești pe geamurile caselor nu se mai zăresc oameni în jurul mesei râzând…azi , cele mai multe odăi sunt goale sau se zărește câte un bătrân stând singur în geam, parcă așteptând pe cineva de departe. Nici bradul nu mai e cum era odată, încărcat cu bomboane din zahăr, mere și covrigi; acum e plastic fără miros și e “rece”.
Despre tăiatul porcului nici nu îndrăznesc să mai spun ceva, decât că, oamenii au tăiat miei și cu asta cred că am zis totul…Poate că ar trebui să fiu “imună” la tot ce se petrece în jurul meu, însă nu pot și mă afectează să văd cum totul se pierde, totul se distruge, prefigurându‑se un viitor demn de “the fifth element” și oameni care se transformă tot mai mult în Scrooge.
Să fim mai buni, mai tradiționaliști și mai familiști…trei obiective pentru care merită să lupți începând de acum!

 

 

Alexandra Barb


Sursa: ZiarBicaz.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate