Echipamente medicale pentru secția de pediatrie

0
Echipamente medicale pentru secția de pediatrie
Echipamente medicale pentru secția de pediatrie

Luni, 05 august 2013, Rotary Club Piatra-Neamț 2005 a donat conducerii Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț echipament medical pentru dotarea Secției de Pediatrie.

Un electrocardiograf performant, un balon resuscitare pediatric și un laringoscop pediatric urmează să îmbunatățească considerabil procesul de asistență medicală într-un sector extrem de sensibil .

Acest proiect a fost inițiat de clubul Rotary Piatra-Neamț 2005 cu  sprijinul și finanțarea clubului Rotary Rotselaar din Belgia și a clubului Rotary Framlingham din Anglia.

” Este un proiect de suflet al rotarienilor din Neamț, prin care dorim să ne implicăm în susținerea efectivă a actului medical din județ prin dotarea secției de pediatrie cu echipament performant. Consider că este o expresie a preocupărilor noastre de a ne implica în viața comunității locale, de a contribui la creșterea standardului de viață, de îmbunătățire a calității serviciilor prestate către nemțeni. Proiectul constituie o continuare a demersurilor anterioare ale Clubului, în susținerea vieții cultural-artistice a urbei, în susținerea sportului juvenil , precum și a recompensării performanțelor elevilor nemțeni .

Mulțumim pentru consiliere și asistență Fundației pentru Medicină de Urgență Piatra-Neamț și, în mod special, partenerilor și prietenilor noștri din cele 2 cluburi din Belgia și Anglia, care au finanțat proiectul nostru.

Este materializarea practică a unuia dintre fundamentele Rotary – promovarea prieteniei și a bunăvoinței,  a dorinței de a face bine prin implicare activă în viața comunității . Un exemplu elocvent al cooperării internaționale, al prieteniei dintre cluburi si deopotrivă o recunoaștere a implicării, a valorii și standardelor  etice înalte promovate de Rotary Club Piatra-Neamț 2005.

Ne dorim ca finalizarea acestui proiect să fie începutul unei frumoase prietenii și a unui parteneriat benefic pentru județul Neamț”,  a declarat Sever Dumitru Ciubucă – Președinte Rotary Club Piatra-Neamț 2005.

Acestui eveniment s-au alăturat, în calitate de invitați, Marian Mocan – Guvernatorul Districtului 2241 România- Republica Moldova și Lăcrămioara Rotaru , Asistent Guvernator – Zona Moldova.

Apreciez faptul că rotarienii din Neamț au colaborat cu cele două cluburi din Anglia și Belgia. Stiu că mai au pregătite și alte proiecte care vor fi implementate în viitorul apropiat astfel încât implicarea noastră în societate să fie una semnificativă. Scopul nostru este de a face bine comunității fără a cere nimic în schimb”, a declarat Marian Mocan – Guvernatorul Districtului 2241 România- Republica Moldova.

Conducerea spitalului este încântată de acestă colaborare, subliniind că în urma unor discuții cu membrii clubului Rotary Piatra-Neamț au evidențiat necesitățile instituției medicale în așa fel încât, pe viitor, alte echipamente medicale să se îndrepte înspre ajutorarea bolnavilor. Ioan Lazăr, directorul Spitalului Județean de Urgență Neamț a declarat că ”Mă bucur că niște oameni de suflet au adus ceva pentru a face bine micuților bolnavi de la secția de pediatrie

La întâlnirea săptămânală, de luni seara, a Clubului au ținut sa li se alăture importanților oaspeți, rotareni din alte Cluburi ale Moldovei, respectiv din Bârlad, Bacau și Onești. Aceste întâlniri nu fac altceva decât să întărească relațiile de prietenie și să dea naștere, pe viitor, unor proiecte ce au în vedere binele comunității.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate