După ce a explodat bomba cu noul Kaufland, mulți viteji se-arată…

2

După ce ziarpiatraneamt.ro a primit un drept la replică din partea Kaufland, unde se lămurea clar că cei care cereau terenul pentru construirea magazinului nu mai reprezentau oficial interesele concernului Kaufland din luna mai, au început să iasă, la început timid, dar mai apoi vehement, tot felul de oportuniști care, pozitie-oficiala_kauflandvezi Doamne, știau ei dinainte cum e treaba, dar nu au zis nimic.

În afară de președintele PSD Ionel Arsene care a reacționat moderat spunând că ”proiectul ridica mari suspiciuni” și de asta nu a fost votat, în rest am văzut numai reacții absolut penibile de la tot felul de indivizi, politicieni sau nu, aleși locali sau oportuniști care știau ei dinainte că așa e treaba și nu că au aflat și ei tot la fel ca și noi din dreptul la replică al Kaufland. Adevărul este că nimeni nu știa nimic.

Existau tot felul de suspiciuni, dar nimeni nu a contactat Kaufland-ul și nimeni nu a cercetat cu atenție documentația proiectului. Un grup de consilieri PNL au votat pentru și mai apoi au rămas ca la dentist, cu gura căscată, și un alt grup de consilieri PSD, PMP și ALDE au votat contra, dar nu pentru că au avut ei vreo suspiciune reală, ci pentru că au fost atenționați de conducerea PSD că ceva e în neregulă la acest proiect. Cu tot respectul, consilierii locali care s-au opus au făcut-o în cel mai superficial mod posibil, nereușind să își argumenteze coerent poziția. Poate această situație va trezi din adormire consilierii locali de la coaliția aflată la putere și pe viitor nu vor mai aștepta doar sugestii de la conducerile de partid, ci vor ajunge ziua în care să facă ei sugestii, dar nu ca cele pe care le fac acum în consiliul local, ci sugestii competente, studiate și argumentate. Deocamdată nu e cazul să își aroge merite pe care nu le au, căci dacă nu li se atrăgea atenția din zona PSD votau cu două mâini proiectul Kaufland. Așadar, mai puțină gargara și mai multă rigurozitate nu ar strica. Iar cine spune că știa dinainte de cum este țepuit orașul Piatra-Neamț și nu a zis nimic înseamnă că are o problemă. Place sau nu unora sau altora, țeapa pe care era să și-o ia Consiliul Local Piatra-Neamț a fost evitată doar datorită faptului că președintele Ionel Arsene, din motive obiective sau subiective, chiar nu mai contează, a spus NU. Restul celor care își arogă merite sunt doar niște oportuniști.

Dacă publicația ziarpiatraneamt.ro nu avea o reacție acidă și vizibilă la nivel național la adresa Kaufland, reacție bazată pe informațiile false obținute de la nivelul Consiliului Local Piatra-Neamț, firma Kaufland nu ar fi aflat niciodată ce se întâmplă la Piatra-Neamt și nici noi nu am fi știut adevărul. Noroc de PR-ul de la Kaufland care monitorizează tot ce apare în presa locală cu vizibilitate națională și a avut o reacție promptă, altfel cine știe când ne trezeam noi la realitate.

Iosub Robert

P.S.: Atenție, domnilor consilier locali, metoda ”accidentul” are aplicabilitate de acum și în CL Piatra-Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. stefan spune

    D-le Vukovik, cartierul Maratei nu a ramas „descoperit”!Magazinul Lidl de la 1 mai se extinde , nu se inchide!La vechiul Mall de vis-a-vis exista un Penny Market, iar la „Ciresica” avem Carrefour!Cred ca sunt destule, ce parere aveti, d-le Strungariu?!

  2. Vukovik spune

    ATENTIE la Neatentie ! Ideea ar fi ,ca pana intr un Final pe Locatia deacum Raposatului LIDL de la 1 Mai ce se va Realiza ? pana la Urma , se mai amintea de catre cineva pe aici Ordinea Urmatoare : la Gara pe locatia fostului SIL mag PENNY , In Precista sa Inaugurat LIDL ,care se va vedea Cat ? va Vietui in momentul cand se va Inaugura Mallul de peste drum ! DArmanestiu e Acoperit : KF la 500 M , Profi si Lidl care Merge , Deci Marateiul a ramas DEscoperit , in afara de cele 2 magazine de peste drum de BCR , POATE vreun AUCHAN , SELGROS , inteleg ca REAL a Decis ca e Cazu sa lase pe Altii sa se JOace de a Comertul .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate