După Brexit s-au înregistrat mai multe incidente cu caracter rasist în Marea Britanie

1

După ieșirea Marii Britanii din UE, s-au înregistrat numeroase incidente cu caracter rasist, fiind vizaţi polonezi, români, italieni şi musulmani, somaţi să părăsească teritoriul britanic.

Autorităţile britanice s-au sesizat după ce pe site-uri de socializare au apărut mesaje rasiste îndreptate împotriva italienilor, musulmanilor, românilor şi polonezilor din Marea Britanie.

În cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez, Posk, au fost inscripţionate cu sloganuri xebofobe.

„Suntem foarte perturbaţi şi supăraţi de mesaje neplăcute făcute cu graffiti pe clădirea noastră. Poliţia investighează un delict cu caracter rasist”, a declarat Joanna Mludzinska, preşedintele Centrului cultural Posk.

„Voi face o interpelare parlamentară pe tema incidentelor rasiste care s-au multiplicat în Marea Britanie” după referendum, a declarat deputatul laburist Jess Phillips.

Sursa: www.mediafax.ro.

1 Comentariu
  1. Nick Mario spune

    Din cate stiu au fost cateva incidente si da erau rasiste dar din partea unor cretini si needucati scursuri ale societati pt alte scursuri si nenorociti care vin in aceasta tara si stau pe banii nostri care platim taxe aici si suntem stabiliti aici si ne fac de ras.ce imi pare rau este ca presa romana cat si cea britanica nu sunt exacti in cea ce publica si exagereaza in anumite puncte cea ce face ca situatia sa para mult mai rea decat este.penibili!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate