DSP Neamt vorbeste de sanatatea prescolarilor

0

De aici aflam declaratiile doamnei Dr. Elena Şerban, şef Serviciul evaluare factori de risc din mediul de viaţă şi muncă, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică NeamţÎn unităţile pentru preşcolari se va asigura un cubaj de aer de 8 metri cubi pentru un copil, în camerele de grupă folosite şi ca dormitoare sau/şi săli de mese, precum şi în dormitoarele cu paturi fixe, din colectivităţile cu program săptămînal şi casele de copii preşcolari, şi de 5 metri cubi pentru un copil, în cazul utilizării lor numai pentru procesul instructiv-educativ; în dormitoarele cu paturi fixe din grădiniţele cu program prelungit se admite un cubaj de cel puţin 6 metri cubi pentru un copil. Microclimatul din sălile de grupă şi dormitoare va asigura o temperatură de 20-220C; se vor asigura 150 lucsi pentru iluminatul incandescent şi 300 lucsi pentru iluminatul fluorescent în sălile de grupă; mobilierul (scaunele şi măsuţele pentru 4 preşcolari) va respecta cîte trei dimensiuni, în funcţie de vîrsta şi talia copiilor. În grădiniţele cu program prelungit la care, din motive obiective, nu se pot amenaja dormitoare cu paturi fixe, se pot folosi în sălile de grupă paturi pliante pentru somnul de după-amiaza al copiilor, cu condiţia ca acestea să fie dimensionate la talia preşcolarilor, să asigure o poziţie fiziologică confortabilă în timpul somnului şi să fie dotate cu cazarmamentul corespunzător dimensiunilor paturilor”, a specificat dr. Elena Şerban din cadrul DSP Neamţ.”

Dar despre sanatatea copiilor din cadrul Gradinitei nr. 9 nu aflam nimic? Subiectul este ocolit cu foarte multa indemanare de institutiile care ar trebui sa raspunda cu privire la abuzul pe care il descriem detaliat in urmatorul articol:

Escaladand culmile marlaniei in constructii

Tot in cadrul articolului mai sus mentionat puteti vedea pozitia doamnei dr. Elena Serban vis-a-vis de acest caz.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate