Drumul județean Dămuc – Huisurez se surpă

4

În urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă pârâului ce străbate comuna Dămuc i-a crescut debitul semnificativ,  surpând malul în mai multe locuri. În câteva zone pârâul trece chiar pe lângă drumul județean ce duce de la Dămuc spre Huisurez și în câteva ore acest drum va fi blocat circulației.

La această oră,  19:00, drumul este rupt în două puncte pe o porțiune de 50% din lățimea lui. Mai multe utilaje și zeci de oameni încearcă prin toate mijloacele sa limiteze pagubele, dar nimeni nu speră ca drumul județean să mai apuce ziua de mâine.

La fața locului am văzut reprezentanții mai multor firme de construcții care veniseră cu utilajele să dea o mână de ajutor,  i-am văzut pe cei de la Consiliul Județean și autoritățile locale din comună. Din păcate,  nu am văzut nicio cizmă de politician sau candidat, aceștia zâmbind doar frumos din afișele electorale. Probabil că Dămucul este în afara ariei de acoperire a entităților media „imparțiale”.

Vom reveni cu detalii și filmări de la fața locului.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Covasan Ank spune

  Nu.. Asta se afla in Bicaz Chei! Dar uni oameni stau prost cu orientarea in spatiu.

 2. NECULAI P. spune

  Sunteti in eroare!
  Presedinta Consiliului Judetean Neamt, D – na EMILIA ARCAN, impreuna cu 3 consilieri judeteni actuali, dar si candidati pentru un nou mandat, au fost prezenti in mai multe „puncte de cosmar”, inclusiv o perioada de circa 3-4 ore , la fata locului, in Comuna Damuc.
  Martori ne sunt multi reprezentanti ai presei scrise si audiovizuale, autoritatile locale, in frunte cu primarul Comunei DAMUC, D -l ANTON COVASAN si nu in ultimul rand un numar mare de sateni, lucratori de la DRUPO, din primariile afectate.
  Suntem mahniti de ceea ce este in zona respectiva si nu numai, insa autoritatile, pot aprecia, de la nivelul judetului, dar mai ales cei din comune sunt la datorie si profun dedicati evenimentelor.
  Ne solidarizam cu cei in necaz si le dorim sa depaseasca aceasta grea situatie, alaturi fiindu – le autoritatile judetene si cele locale.
  Sa speram in vremuri mai bune!

 3. Costin spune

  Daca in 2016 aduci chetroaie si le trantesti pe marginea paraului in speranta ca vei opri surparea drumului si le mai si combini cu brazi abia taiati, trantiti de asemea pe marginea paraului…. nu stiu ce sa spun. Mai sunt DOAR cativa ani la dispozitie in care primariile vor putea executa lucrari de infrastructura cu fonduri UE nerambursabile. Cu ocazia asta am o intrebare pt. admin fiindca a vazut programele electorale ale multor candidati: Cati dintre ei au realizat un set de obiective SMART pentru localitatile in care vor sa candideze ? Pun accentul pe smart, da ? Nu promisiuni c-o sa faca, c-o sa nu stiu ce… Un primar ar trebui sa-si creeze un set de obiective SMART (pe modelul unui plan de afaceri doar ca la alt nivel) pe care sa le implementeze daca o sa castige.

 4. Porumb Mariana spune

  Doamne ferește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate