Drogurile la Piatra Neamt

0

Conform unui sondaj de opinie, facut de publicatia noastra, pe un esantion de 200 tineri, cu varste cuprinse intre 16-19 ani, din orasul Piatra Neamt, a reiesit ca :
– 71% dintre acestia au incercat cel putin o data substante cu efect halucinogen;
– 45% considera normal ca la anumite ocazii sa consume droguri usoare;
– 38% consuma lunar droguri usoare;
– 8% consuma oricand au ocazia.
Situatia pare a fi scapata de sub control, atat de autoritati, cat si de familiile tinerilor. Nu este atat de ingrijorator numarul mare de adolescenti care au incercat deja o substanta halucinogena, cat este ingrijorator faptul ca aproape jumatate considera ca este normal sa consume droguri usoare deoarece acestea nu au cum sa le afecteze negativ viata.
Vina, pentru aceasta situatie fara precedent in orasul nostru, apartine in mare parte parintilor care nu au avut capacitatea de a induce tinerilor o scara de valori sanatoasa si reala bazata pe principii crestine.
Singurii care au facut ceva in acest sens sunt cei de la Agentia Natională Antidrog, în parteneriat cu Institutul de Prevenire si Psihosociologie si Directia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, care au a initiat, la nivel national, proiectul de prevenire „ DEPENDENTI DE LIBERTATE”, derulat în perioada 3 mai – 15 iunie 2010.
Scopul acestui proiect a fost „ întărirea factorilor de protectie si reducerea influentei factorilor de risc prin informarea si implicarea populatiei, în special a copiilor si tinerilor, în programe de prevenire a consumului de substante psihoactive nou apărute (denumite generic „etnobotanice”)”.
Obiectivul general al proiectului a fost informarea elevilor de gimnaziu, liceu si a altor categorii de tineri, a familiilor acestora si a comunitătii, cu privire la efectele nocive ale substantelor si plantelor „etnobotanice”, prin folosirea tuturor canalelor de comunicare către aceste categorii de populatie, urmărindu-se schimbarea perceptiei false promovate de comerciantii acestor produse.
La nivelul judetului Neamt, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Neamt , Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitătii si Serviciul de Ordine Publică Neamt au elaborat un plan de actiune, iar partenerii atrasi în derularea activitătilor specifice de informare fiind: Institutia Prefectului Neamt, Directia de Sănătate Publică Neamt – Compartimentul de Promovare a Sănătătii, Inspectoratului Scolar Judetean, Centrul Judetean de Resurse si Asistentă Psihopedagogică,
Inspectoratul Judetean de Jandarmi precum si Colegiul Tehnic „ Ghe. Cartianu” , Piatra Neamt, Colegiul National de Informatică, Piatra Neamt, Colegiul Comercial “ Spiru Haret”, Piatra Neamt si Colegiul Tehnic „ Ion Creangă” ,Tg. Neamt.
În perioada 3 mai – 15 iunie a.c., peste 600 de elevi din liceele judetului au fost informati cu privire la consecintele consumului de plante „ etnobotanice”, iar prin
intermediul unitătilor scolare au fost distribuite peste 1.000 de scrisori de informare a
părintilor.
Proiectul „DEPENDENTI DE LIBERTATE” a constituit o primă etapă de
interventie urmând ca activitătile să fie continuate în anul scolar 2010 – 2011.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate