Drama din spatele rezultatului POZITIV Covid-19: Nepăsarea autorităților din Neamț

2

Astăzi, 5 octombrie, am primit un mesaj foarte dureros pe adresa redacției din partea unei mămici cu dizabilități care își crește singură cei doi copilași și care este pe punctul de a-și pierde locul de muncă din cauza nepăsării autorităților (in)competente.

Drama lor a început pe data de 24 septembrie, când cei doi copilași (unul în vârstă de 6 ani și celălalt de 12 ani) au fost depistați pozitiv cu coronavirus (foto). Fiind crescuți doar de mamă, aceasta a fost nevoită să rămână acasă pentru a le oferi îngrijirea de care au nevoie.

Primul pas la aflarea veștii a fost să anunțe Direcția de Sănătate Publică Neamț pentru a obține o decizie de carantinare, însă nici până astăzi nu a primit un răspuns din partea instituției.

Ieri, 4 octombrie, doamna T.R., mama celor două fetițe, ar fi trebuit să se întoarcă la serviciu însă pentru a nu pune în pericol întreaga echipă din care face parte, a hotărât să își cumpere un test antigen rapid, având deja simptomele specifice infectării cu coronavirus. Din nefericire rezultatul testului a ieșit pozitiv (foto), iar femeia a sunat la 112, de unde a primit un răspuns ferm: „Nu putem trimite o ambulanță la dumneavoastră acasă pentru o perfuzie și un test. Așa că vă rugăm să vă prezentați la un Centru de Primiri Urgențe.”

Testul femeii – efectuat ieri

Situația este cu atât mai dificilă cu cât mama celor două fetițe minore nu poate pleca de acasă să le lase nesupravegheate (din cauza simptomelor), nici nu se simte în stare să plece singură spre UPU Piatra Neamț, iar medicul de familie din Roznov (T. D) nu îi poate elibera un concediu medical în baza testului antigen efectuat de femeie la domiciliu. Ba chiar mai mult, medicul de familie refuză să discute cu doamna, iar asistenta spune că „nu este de competența sa”.

Astfel, în cazul în care nimeni „nu poate” face nimic, această mamă își va pierde locul de muncă pentru că nu poate motiva cu acte zilele în care a fost nevoită să absenteze.

Nici nu vrem să ne gândim că se poate întâmpla așa ceva. În Neamț este foarte dificil să găsești un loc de muncă și dacă ești sănătos, închipuiți-vă cum ar fi să nu ai o mână.

În plin val patru al pandemiei, pe noi ne ucide birocrația.

Este absolut inadmisibil ca după doi ani de pandemie în care s-au instituit protocoale peste protocoale, o mamă singură cu dizabilități, responsabilă, să fie pasată de la o instituție la alta pentru o hârtie nenorocită de care depinde locul ei de muncă, deci implicit pâinea pe care o pune pe masă copiilor.

2 Comentarii
  1. Max spune

    Vai de capul nostru!!! Si eu am trecut prin ceva similar. Eu , care eram infectata, „sursa” COVID, m-am trezit dupa 14 zile ca nu eram in baza de date a celor dela DSP. Toti contactii mei aveau certificatele de concediu medical emise, mai putin eu. Si cu o vizita de 4 ore la UPU, cu radiografie si toate cele. Suntem praf!

  2. Nemtean spune

    Ce nu înțelegeți? În acest județ, cei care stau DEGEABA și care iau salarii nesimțite(bugetarii) , își bat joc de cei care muncesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate