Dr. Morenciu, directorul executiv al DSP Neamţ, găsit vinovat pentru rata mică de vaccinare împotriva rujeolei

5

Dr. Dan Dorin Morenciu este pe punctul de a-și pierde funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

Aceste se află pe lista neagră a ministrului Sănătății, Florian Bodog, din cauza unui procent extrem de redus în ceea ce privește rata de vaccinare la nivel județean, împotriva rujelolei. În aceași situație se regăsesc și conducerile DSP Caraș Severin, Hunedoara, Prahova și Ilfov.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, „În urma analizei riguroase a raportărilor din teritoriu și a evaluării de performanță în cazul Direcțiilor de Sănătate Publică privind implementarea campaniei națională de vaccinare, ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog a luat decizia de a schimba conducerea executivă a unora dintre aceste instituții.

Propunerea de  schimbare a reprezentanților DSP a fost prezentată Primului Ministru, domnul Mihai Tudose, în scopul eficientizării activității instituțiilor de sănătate publică la nivel local”.

Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecția deplină a populației împotriva situațiilor de epidemie.

După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat astăzi de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică, printre care și DSP Neamț, nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. mihai spune

  ..s-o ia si pe madam marcoci….aceeasi vina o au,nu?

 2. Stan Maria spune

  Saracul cine a fost(un om de nimic la Savinesti)si ce a ajuns ?

 3. Tely spune

  Trebuia sa se gaseasca un tap ispasitor…Doctorul are vina ca nu aluat de mana fiecare pacient sa-l duca la vaccinare…

 4. Cornea Zvartosu spune

  Daca exista o astfel de problema reala (vaccinul sa fi creat o afectiune cuiva) trebuie deschisa o actiune in instanta impotriva impotriva celor care au facut asta, iar sistemul de justitie, pe baza probelor clare sa condamne persoanele vinovate, in asa fel incat sa fie despagubiti cei afectati, iar pe viitor sa nu mai apara astfel de situatii.

 5. mickey999 spune

  Gasit vinovat ??? Clar! Trebuie executat ! Spinzurat , impushcat de 3 ori in cap si apoi surghiunit …chiar si excomunicat !

  Apropo , sheful Pilotzilor Cereshti de la Vatican se mai ocupa cu excomunicari din cind in cind?
  Daca nu, iaca are acum de treaba cu omu’ ista!

  🙂 🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate