Dr. Cristina Atănăsoaie Iacob, noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț

0

În cadrul unei ședințe, astăzi a fost desemnat noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț până la organizarea unui concurs în luna decembrie a acestui an pentru selecția unui manager definitiv.

Au existat mai multe propuneri din partea medicilor și au fost nominalizați: Directorul economic Maricica Drăgan, Dr. Gheorghincă Ștefan, Dr. Juncu, Dr. Atanasoaie Iacob.

Dr.Juncu și dir. ec. Maricica Drăgan au refuzat, iar în urma votului a fost desemnată doamna dr. Atănăsoaie Iacob cu 19 voturi, fata de 11 câte a avut dr. Gheorghincă.

La ședința de alegere a noului manager interimar au participat 35 de medici, reprezentanții ISU și ai DSP. Au votat doar medicii.

Astăzi, am convocat o întâlnire la care au participat reprezentanții Consiliului Medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, aproximativ 35 de medici, șefi de secții și compartimente, precum și reprezentanți ai DSP și ISU Neamț, pentru desemnarea managerului interimar al unității spitalicești.Au fost lansate mai multe propuneri pentru noua conducere din partea medicilor și în urma votului a fost desemnată manager interimar doamna doctor Cristina Atănăsoaie Iacob. Noua echipă managerială își va desfășura activitatea până la finalizarea concursului pentru desemnarea managerului SJU, Consiliul Județean demarând procedura încă de pe data de 21 octombrie, urmând ca examenul să se desfășoare în data de 21 decembrie. O primă măsură privind reintrarea în normalitate la spital este amenajarea noi Secții ATI în spațiul unde funcționează Secția de Obstetrică Ginecologie, aceasta urmând a fi relocată. Propunerea doctorilor a fost agreată și de către DSP. Mulțumesc noii conduceri că a acceptat această grea misiune, având în vedere evenimentele tragice înregistrate la unitatea medicală, dar o asigur că va avea în permanență un sprijin din partea mea, mai ales în aceste momente când lucrează sub presiunea creată de pandemie.”, a declarat președintele CJ Neamț.

***

Medicul Cristina Atănăsoaie Iacob a mai ocupat funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Este absolventă a Institutului de Medicină și Farmacie Iași, promoția 1989. Din 1995 este medic specialist boli interne, din 2002 este medic primar boli interne și din același an și până în 2008 a fost managerul Spitalului Orășenesc Roznov.

În perioada 2011-2012 a fost director medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și în 21 iulie 2017 a fost numită manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Este membră în Colegiul Medicilor – Consiliul Județean și Adunarea Generală.


Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate