Doua galerii de arta din New York au vandut timp de 15 ani tablouri false

0

glafira-rosalesO comercianta de arta, Glafira Rosales, a recunoscut in fața magistraților din New York ca vandut 63 de opere false de arta moderna pentru doua reputate galerii newyorkezea. Cele mai multe dintre panze, care nu mai fusesera expuse pana cand Rosales le-a scos la vanzare, purtau semnatura unor artiști ca Jackson Pollock, Mark Rothko, Robert Motherwell, Franz Kline, Willem de Kooning, Barnett Newman si San Francis, potrivit anchetatorilor.

Numai ca acestea fusesera realizate de artist chinez din Queens (New York), la cererea inculpatei, si apoi erau tratate pentru a li se adauga patina vremii de catre colaboratorul ei spaniol. Ca sa le vanda, Glafira Rosales, a spus ca 50 dintre tablouri aparțineau unui colecționar elvețian care vrea sa iși pastreze anonimatul, iar alte 13 unui colecționar spaniol. Niciuna dintre povești nu se confirma, potrivit anchetatorilor.

Insa, tablourile au ajuns in cele doua galerii, care au platit 33,2 milioane de dolari pentru ele. Banii au fost virați intr-un cont de la o banca din Spania, deschis pe numele Glafirei Rosales, care a evitat astfel și plata impozitelor datorate Fiscului american.

Oprele de arta au ajuns din galerii la iubitori de arta, care au platit peste 80 de milioane de dolari pentru ele. Anchetatorii nu au dat publicitații numele galeriile, dar s-a spus ca una dintre ele s-a inchis in 2011.
Pentru faptele sale, printre care frauda, frauda fiscala si spalare de bani, Glafira Rosales risca sa primeasca o condamnare de pana la 99 de ani inchisoare. Magistrații se vor pronunța pe 18 martie 2014 in acest caz.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate