Dosarul penal pentru incendiul de la ATI Piatra-Neamț este o rușine pentru justiția din România

2

Justiția din România a comunicat în sfârșit suspecții din dosarul incendiului de la secția ATI a spitalului din Piatra-Neamț. Comunicarea oficială o puteți citi aici.

Suspecții găsiți de justiția română sunt două asistente care ar fi aprins o candelă la capul unui om care era pe moarte, niște directori de spital care se vor spăla pe mâini că nu aveau ei atribuții PSI și doi medici de la ATI care, la solicitarea guvernului, făceau naveta între multe saloane neputând fi eficienți nici măcar medical.

 • În acest dosar nu vedem să se vorbească ceva despre toți politicienii sau cei puși politic în consiliile de administrație ale spitalului și care știau clar starea precară în care se află totul și nu au făcut nimic.
 • În acest dosar nu vedem pe nimeni de la ISU care an de an aproape că a tras la xerox procesul verbal cu aceleași nereguli constatate și nerezolvate la spitalul din Piatra-Neamț.
 • În acest dosar nu vedem nimic despre cei care au dispus mărirea capacității ATI a spitalului și suprasolicitarea infrastructurii și a personalului.

Procurorii vin acum și găsesc suspecți pentru candelele care se aprind la ATI de când este spitalul, găsesc suspecți acum pentru perpetuarea și nesancționarea neregulilor PSI an de an de peste 20 de ani și mai găsesc ceva suspecți pe la conducerea spitalului care, dacă s-ar fi respectat legile, nici măcar nu ar fi trebui să mai funcționeze.

O rușine de anchetă în care se vorbește mai mult de efecte decât de cauze, dar cum ar putea să fie altfel când cauza este la guvernul care a cerut eforturi de infrastructură și personal mult peste limita în care se poate desfășura un act medical în condiții de siguranță. Cum să vorbească o anchetă penală în România despre suspecți din guvernul care are Ministerul de Justiție, loc de unde procurorii își iau salariile și de unde sunt numiți șefii lor?

Din păcate, ca această cercetare penală sunt multe în România și vor mai muri mulți oameni până ce adevărații vinovați să fie trași la răspundere. Până atunci, se vor găsi vinovați de genul asistentelor care au aprins o candelă la capul unui om care se stingea din viață singur, fără familie și în chinuri.

Iosub Robert

2 Comentarii
 1. dorin spune

  Pana când justiția asta de cacao din Romania ?
  M-am saturat de tot felul de experți care se chinuie ani de zile si nu găsesc nimic si de decizii pe cauze identificate parțial si nedrept (legi de cacao si decizii de cacao)
  Aceeași experți si aceleași rezultate egale cu zero.
  Nu sunt in stare, sunt depășiți si corupți !
  Nu sunt de acord nici ca despăgubirile CEDO sa fie plătite din bani publici, sa plătească cei care au dat sentințe greșite si cei care au făcut rapoarte de expertiza greșite, poate așa se mai potolesc !!!
  Poate este portarul de vina ca i-a scăpat lumânarea la control … sau vânzătorul știind ca va fi aprinsa la ATI …
  Vai de capul nostru, s-au scremut mult si uite ce a ieșit: lumânarea (dar poate a fost chibritul …)
  Am avut vreodată o justiție corecta in Romania, sau este o tradiție?

 2. Sam spune

  Cauza de incendiu a fost subiectivă pro stat, dacă ar fi fost candela de vină ,ar fi explodat toate ATI urile din țară. Aici vorbim de un cumul de factori:instalație electrică veche, lipsă instalații automate semnalizare incendiu,lipsă instalații automate pt stingerea incendiului, lipsă avertizor depasire concentrație maximă de oxigen,lipsă personal….etc.Dar acum s a rezolvat situația, 2 subofițeri ( de obicei fără nicio pregătire de specialitate) verifica cu un aparat( neomologat ) concentrația de oxigen prin saloane 🤣! Țara lucrului bine făcut!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate