Dosare penale la ordinea zilei

0

Ofiţerii Biroului Rutier Roman au finalizat mai multe dosare penale si au propus trimiterea în judecată a următoarelor persoane:
P. Dănuţ, de 42 de ani, din Roman, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere suspendat. În fapt, în data de 23 iulie 2010, în jurul orei 14.30 un echipaj al Poliţiei Rutiere oprit în trafic pe str. Stefan cel Mare, din Roman, un autoturism condus de P. Dănuţ, întrucât circula cu viteză peste limita legală. După ce poliţistii i-au arătat motivele opririi si i-au solicitat documentele sale si ale autoturismului, P. Dănuţ, a afirmat că nu are permis de conducere, arătând că acesta este reţinut ca urmare a faptului că este cercetat într-un accident rutier cu victime. Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul nu avea, la data depistării, dreptul de a conduce autovehicule.
R. Viorel, de 39 de ani, din Roman, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere si refuzul recoltării probelor biologice. În fapt, în data de 22 august a.c., în jurul orei 22.00, un echipaj de poliţie, care acţiona pe DJ 207C a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism la volanul căruia a fost identificat R. Viorel. Solicitându-i–se documentele, R. Viorel a arătat că nu este posesor al permisului de conducere, acest document fiindu-i anulat ca urmare a faptului că fusese condamnat definitiv pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei. Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât si recoltarea probelor biologice pentru stabilirea îmbibaţiei de alcool în sânge, motivând că nu el se afla la volanul masinii, când a fost oprit în trafic de organele de poliţie. R. Viorel a arătat că masina era condusă de o persoană căreia intenţiona să-i vândă autoturismul, iar această persoană, în momentul opririi a sărit de la volan si a dispărut inexplicabil, într-un lan de porumb. În cadrul anchetei desfăsurată a fost identificată persoana indicată de R. Viorel, care a negat orice fel de implicare în această problemă. Martorii oculari aflaţi la faţa locului la momentul depistării în trafic au confirmat că la volan se afla R. Viorel.

Ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor Roman au finalizat un dosar penal si au propus trimiterea în judecată a lui A. Dan, de 27 de ani, din Roman, care a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de emitere a unei file CEC cu dată falsă sau căruia îi lipseste unul din elementele esenţiale și fără a avea la tras disponibil suficient. În fapt, acesta în calitatea de administrator al unei firme cu sediul în comuna Cordun, având ca obiect principal de activitate transportul rutier de mărfuri în decembrie 2009, a încheiat cu o firmă un contract de vânzare – cumpărare de carburanţi. A. Dan a garantat creditul comercial prin emiterea unei file CEC, în alb. pe care doar a semnat-o și a înaintat-o reprezentantului firmei. În august 2010, debitul firmei din Cordun către furnizor era de 20.047 lei fapt pentru care reprezentantul firmei furnizoare a introdus la plată fila CEC primită ca garanție. Aceasta a fost refuzată la plată din motivul lipsei totale de disponibil și a faptului că trăgătorul se afla în interdicție bancară. Totodată, A. Dan a colaborat si cu o firmă din Roman, de la care a cumpărat carburant si ca garanție a plății a emis o filă CEC „în alb”. Acest instrument de plată a fost folosit în cursul anului 2010, când reprezentanţii firmei din Roman au completat fila CEC cu suma de 6.172,56 de lei, întrucât A. Dan nu a achitat debitul datorat. Fila CEC a fost introdusă la plată si a fost refuzată întrucât trăgătorul nu avea disponibil în cont.

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate