Dosare penale finalizate cu propunere de trimitere în judecată – Comunicat IPJ Neamt 5 august 2010

0

Ofiţerii de cercetare penală din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Roman au finalizat următoarele  dosare penale si au propus trimiterea suspecţilor în judecată:

B. Vasile, de 52 de ani, din Roman care a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de emitere file CEC fără respectarea prevederilor legale. În fapt, în perioada august – octombrie 2009, B. Vasile, în calitate de director executiv al unei firme, din municipiul Roman, a achiziţionat de la o societate comercială din municipiul Pascani, judeţul Iasi, produse textile, pentru plata cărora a emis opt file CEC, doar semnate. Filele CEC au fost postdatate, de către reprezentanţii firmei din Pascani, în acord cu emitentul si girate la 90 zile de la livrarea mărfii, către un centru de afaceri. La introducerea spre decontare filele CEC au fost refuzate, întrucât firma din municipiul Roman nu avea suficient disponibil în cont.
Prejudiciul creat prin refuzarea la plată a filelor CEC emise este de 14.516,56 lei.

B. Cristian, de 26 de ani, din localitatea Moinesti, judeţul Bacău, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. În fapt, în iunie 2009, angajata unei societăţi comerciale din municipiul Roman a sesizat organele de poliţie despre faptul că, în noaptea de 31.05/01.06.2009 persoane necunoscute, prin efracţie, au pătruns în chioscul de alimentaţie publică a societăţii, de unde au sustras diferite bunuri. În urma activităţilor desfăsurate poliţistii au reusit identificarea autorului furtului în persoana lui B. Cristian. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 31.05/1.06.2009 B. Cristian, fiind în municipiul, Roman, în momentul când se deplasa pe Bulevardul Republicii, văzând chioscul de alimentaţie s-a hotărât să-l spargă pentru a sustrage diferite bunuri. După ce a pătruns prin efracţie, tânărul a sustras diferite bunuri cum ar fi: cafea, ciocolată, gumă de mestecat si suma de 30 lei în monedă divizionară. Prejudiciul cauzat este în sumă de 946,55 de lei.
A. Damian, de 48 de ani, din municipiul Roman, care a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. În fapt, în data de 13 iunie 2010, A. Damian, aflat la volanul unui autoturism a fost oprit de poliţistii rutieri, pe DJ 207 C, în localitatea Tămăseni, deoarece vehiculul avea o deplasare sinuoasă. Întrucât soferul emana miros de alcool, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că avea în aerul expirat o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur. După prelucrarea în laborator a probelor de sânge, a rezultat faptul că A. Damian avea în sânge o alcoolemie de 1,60 gr. ‰, respectiv de 1,45 gr. ‰.

C. Tudorel, de 26 de ani, din localitatea Mironeasa, judeţul Iasi, care a fost cercetat pentru săvârsirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis si conducere având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. În fapt, în dimineaţa de 18 februarie, în jurul orei 08.00, organele de poliţie au fost sesizate despre faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată, din comuna Horia, pe DN 15 D, s-a produs un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale, fiind implicate două vehicule, unul dintre acestea fiind condus de C. Tudorel. Tânărul în vârstă de 26 de ani nu a putut prezenta un permis de conducere, însă a declarat că este posesorul unui astfel de permis eliberat de autorităţile italiene. Din verificările efectuate a reiesit că C. Tudorel nu figurează ca posesor al permisului de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Pentru lămurirea acestor aspecte, prin centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul I.G.P.R. s-au cerut amănunte suplimentare autorităţilor italiene, care au confirmat că nu îl au în evidenţă pe C. Tudorel ca fiind posesorul unui permis de conducere. C. Tudorel a refuzat să fie testat cu aparatul alcool-test, însă a acceptat să-i fie recoltate probe biologice de sânge la Spitalul municipal Roman. După prelucrarea în laborator a probelor de sânge, a rezultat faptul că tânărul avea o alcoolemie de 0,90 gr. ‰, respectiv 0,75 gr. ‰.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate