Dormiti linistiti . Consilieri locali USL vegheaza .

11


Nu am inteles , nu intelegem si nu vom putea intelege nici in ruptul capului de ce USL isi bate joc de voturile date de pietreni .
Inainte de alegerile parlamentare am observat ca PC si PNL voteaza contra unor hotarari dubioase ale PDL iar consilierii locali PSD voteaza pentru sau se abtin alaturi de consilierii lui Gheorghe Stefan iar smecheria cu abtinerea de la vot este praf in ochi prostilor deoarece ORDONANTA nr. 35 din 30 ianuarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale in SECTIUNEA a 2-a spune clar ca „Abtinerile se contabilizeaza la voturile „contra”.”
Astfel de voturi contra USL am vazut din partea PSD  la tot felul de nazbatii, cum ar fi acordarea a zece miliarde lei vechi stadionului . Credeam ca odata cu votul masiv dat de pietreni USL , PSD-ul nu se va mai face de ras votand obedient in favoarea  PDL dar nu inteleg din ce motive , inca , doamna Simionica, consilier local si presedinta PSD Piatra Neamt  , nu numai ca voteaza alaturi de PDL  dar voteaza chiar contra  amendamentelor facute de alti consilieri USL fiind in total dezacord cu proprii colegi de alianta .
Culmea culmilor este ca PDL ar putea trece fara nici o problema orice proiect si fara voturile PSD  , avand majoritate, dar totusi acestia voteaza contra colegilor din USL, iar  in cadrul aliantei  sunt foarte multe voci care sustin ca inainte de fiecare sedinta de C.L. doamna Simionica purcede in biroul domnului Pinalti dupa care vine si spune consilierilor USL cum sa voteze . Acestia au ascultat de ea o data , de doua ori , de trei ori, dar pe rand au inceput sa isi puna semne de intrebare, astfel incat s-a ajuns ca la ora actuala sa mai fie un singur consilier PSD care voteaza cum zice doamna Simionica .
Ne intrebam : oare nu era mai simplu sa votam direct cu APEL ca sa nu dam votul nostru cu manta tot PDL-ului ?
Nu stim de ce mai-marii USL nu fac nimic in legatura  cu aceste lucruri, dar ar fi bine sa nu traiasca cumva cu impresia ca noi si altii am sustinut USL si am luptat cu PDL ca sa vedem acum astfel de mizerii in consiliul local . Noi am sustinut USL pentru alte motive decat infratirea cu PDL,  iar daca aspiratiile doamnei Simionica la functia de viceprimar sunt direct legate de plecaciuni in fata PDL cand toata tara este USL, atunci inseamna ca PSD Piatra Neamt nu este in stare sa faca nimic altceva decat sa stea la mila lui Pinalti ….. pacat de PSD-isti care nu sunt implicati in mizeriile acestea  dar se complac in aceasta situatie .
Priviti si dumneavoastra sedinta de CL si veti observa cum PSD  are alte opinii decat restul USL si mai ales veti vedea cum se baga sub masa USL-istii cand Pinalti se comporta ca un despot spunand consilierilor cum sa voteze sau conducand sedinta fara sa aiba aceasta autoritate . Cu exceptia domnului Dragusanu si a inca 2-3 consilieri USL, restul au un comportament permanent defensiv , las si obedient fata de PDL si in nici un caz pietrenii nu i-au trimis acolo ca sa se comporte ca niste iepurasi timorati .

Pentru ca sa nu cumva sa spuna ca nu stiiau noi atragem atentia consilierilor USL asupra urmatoarelor aspecte :
1.Conform LEGEII nr.215 din 23 aprilie 2001 Legea administraţiei publice locale – SECŢIUNEA a 3-a – Funcţionarea consiliului local Art. 40 (3) ” Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare „ Deci daca nu aveti mapa cu proiectele cu cel putin 5 zile inainte ca sa aveti timp sa le studiati INCALCATI LEGEA si va bateti joc de voturile primite de la pietreni .
2.Aceiasi lege spune ca „Modificarea ordinii de zi se poate face numai pentru probleme urgente şi numai cu votul majorităţii consilierilor prezenţi” Deci cand acceptati ca sa se scoata sau sa se bage proiecte dupa bunul plac al cuiva INCALCATI LEGEA si va bateti joc de voturile primite de la pietreni .
3.ORDONANTA nr. 35 din 30 ianuarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale spune ca „Pe timpul desfasurarii lucrarilor consiliului primarul este obligat sa poarte esarfa. Primarul va ocupa in sala de sedinte un loc distinct, separat de cel al presedintelui de sedinta.” Deci nu primarul conduce sedinta , nu el taie tupeul conslierilor , nu el spuen consilierilor cum sa voteze , nu face el ordine in sala .El este acolo ca sa indeplineasca hotararile consiliului local si sa dea explicatii sau sa isi exprime pareri .
4.Cum se desfasoara aprobarea unei hotarari de CL : ORDONANTA nr. 35 din 30 ianuarie 2002 ART. 38
(1) Dezbaterea problemelor se face in ordinea stricta in care acestea sunt inscrise pe ordinea de zi aprobata. Dezbaterea incepe prin prezentarea pe scurt a proiectului de hotarare sau a problemei inscrise pe ordinea de zi, pe care o face initiatorul. Apoi se da cuvantul presedintelui comisiei de specialitate si, daca este cazul, sefului compartimentului care a intocmit raportul.
(2) Dupa efectuarea prezentarilor prevazute la alin. (1) se trece la dezbateri.
(3) Consilierii vor participa la dezbateri in ordinea inscrierii la cuvant. Presedintele de sedinta are dreptul sa limiteze durata luarilor de cuvant, in functie de obiectul dezbaterii. In acest scop el poate propune consiliului spre aprobare timpul ce va fi afectat fiecarui vorbitor, precum si timpul total de dezbatere a proiectului. Consilierul este obligat ca in cuvantul sau sa se refere exclusiv la problema care formeaza obiectul dezbaterii. Presedintele de sedinta va urmari ca prezenta la dezbateri sa se faca din partea tuturor grupurilor de consilieri. In cazul unor probleme deosebite se va aloca un anumit timp fiecarui grup de consilieri, in functie de marimea acestuia.
Deci initiatorul prezinta proiectul , exista dezbateri deci nu cum se face acum „Un proiect despre oconcesionare” …pentru…contra..abtineri …urmatorul proiect . Asa nu faceti decat sa INCALCATI LEGEA si sa va bateti joc de voturle prmite din partea pietrenilor .
5. ART. 60 (1) Consilierii pot adresa intrebari primarului, viceprimarului si secretarului unitatii administrativ-teritoriale, precum si sefilor compartimentelor din aparatul propriu al consiliului local sau ai serviciilor si unitatilor subordonate.
(2) Prin intrebare se solicita informatii cu privire la un fapt necunoscut.
(3) Cei intrebati vor raspunde, de regula, imediat sau, daca nu este posibil, la urmatoarea sedinta a consiliului.
Deci nu se trezeste primarul sau altcneva ca e plictisit de intrebari sau de durata sedintei cum se intampla la Piatra Neamt si toti consilieri locali accepta .

Noi cei care am dat votul consilierilor , indiferent de apartenenta lor politica am facut-o ca acestia sa se duca acolo si sa ne reprezinte interesele si sa ne rezolve problemele ceea ce ar presupune ca daca nu sunt in stare sa faca proiecte macar la ultimul capitol al sedintei de CL , la diverse, sa ia cuvantul si sa spuna ce probleme au cetatenii din oras . Aparatul primariei , primarul , secretarul si restul angajatilor prmariei sunt acolo ca sa rezolve problemele cu care vin consilierii din partea cetatenilor .
Actualmente in CL atmosfera este una de avicola in care domnul primar vine si arunca o mana de proiecte pe care consilierii le ciugulesc sau ridica aripa fara sa le guste . Actualmente consiliul local pare a fi subordonat primarului si pe buna dreptate caci toate proiectele sunt ale lui in loc sa se intample cum ar fi normal si anume primarul sa execute ce hotaraste consiliul local . Modul de comportare al APEL in consiliul local este unul la care ne asteptam votand cum zice „seful” dar comportamentul consilierilor USL este unul lamentabil si obedient caracteristic unor forme de viata  fara nici o valoare care se duc acolo si voteaza niste proiecte care nu sunt ale lor si oricum ar trece cu sau fara votul lor . Cu toata responsabilitatea putem spune ca daca in locul consilierilor USL ar merge la sedinta de consiliu local orice alte forme de viata , traiul pietrenilor nu s-ar imbunatati absolut deloc . Chiar si cand cate un consilier USL vrea sa intervina in interesul cetatenilor imediat se grabesc alti colegi din USL in special din PSD care sa-i puna bete in roate .
Eu personal daca asi fi consilier local din partea USL , de rusine , asi tine secret acest lucru . O tara intreaga si-a pus destinul in mana USL iar la Piatra Neamt , USL nu face nimic . Am urmarit in mod special felul in care se impica consilierii locali USL din alte orase in rezolvarea problemelor cetatenilor si din zecile de localitati la care am putut sa vad sedintele de CL va pot spune ca aceasta atmosfera  de avicola se regaseste doar in Piatra Neamt si Roman .La Targu Neamt de exemplu , toti consilierii se implica si  vin la sedinte si cu probleme ale cetatenilor si aici ma refer la consilierii din toate spectrele politice .
Nu credeam ca vom ajunga la vorba lui Gheorghe Stefan care spunea despre consilierii locali ai opozitiei ca nu fac proiecte , nu vin cu propuneri si nu au valoare .
Ce putem spune noi acum cititorilor nostri dupa ce ani de zile ne-am batut cu PDL-ul ?
Dormiti linistiti consilieri locali USL vegheaza .

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. mihai anghel spune

  USL-ul o facatura de partid, evident subordonata lui Stefan…fapt evident si la alegeri unde Stefan a cedat orasul lui Dragusanu (adica banilor lui Voiculescu- era o datorie de la locale) si lui Marcoci (omul dovedit a lui Stefan- pus de acesta sef la agentia de mediu pe vremea PDL), primind in schimb colegiul lui Udrea si sacrificand cel mai bun om pe care-l avea USL-ul Bratescu, in interesul unor „dinozauri” de care NU MAI SCAPAM; Munteanu, Chelaru,

 2. Schellenberg spune

  Jos palaria pentru DRAGUSANU…mai multi ca el ar scoate orasul din mocirla asta a lui „fane spoitoru” zis pedeaspa de la 11 metri, ori apel la 112

 3. me spune

  Buna ideea cu inregistrarile, e o ocazie pentru cei interesati si care vor merge la vot in viitor sa-i cunoasca mai bine pe „tovarasi”.

 4. Eugenia spune

  din cate vad eu in filmuletul asta, Dragusanu e singurul care a citit hotararile si stie despre ce e vorba, restul voteaza ca sa fie votat…Rusine celorlalti

 5. Ionel Pietreanu spune

  probabil ca acei consilieri din PSD care voteaza la ordinul lui Pinalty s-au vazut cu sacii in caruta si de acum nu-i mai intereseaza de soarta orasului.Pacat ca au primit votul pietrenilor.

 6. Apolitic spune

  Nu pe bune , pe mine ma scoate din sarite scremuta aia de Varlan care cica il consiliaza pe Gigi, ca ea e tare gospodina si are ce sfaturi sa-i dea lui Pinalti in administratia locala. Exemplu e cum la consiliat sa vopseasca scolile in portocaliu si apoi sa le inchida. Nu va place asta? Iar doctoru ala cu geanta de prim ajutor la Ceahlaul FC la consiliat cum sa inchida spitalele. Iar profu alalalt de mate Dumitrascu ala la consiliat cum sa faca Gigi ARD-ul si s-a sacrificat chiar el trecand de la PSD la ARD.Astia telectuali frate!Dascali si doftori adevarati. Are ce invata Dragusanu de la ei.

 7. Robert.V spune

  A avut grija „Fânut” sa inchida gura „Smionichei” cind ea foamea îi stricâ acesteia caracterul si o facu sa si vinda colegii si partidul ca o XXXXX.Rusine tanti sa ti fie.

 8. asterix&obelix spune

  Domnule Dragusanu aveti grija cand invatati administratie sa nu cumva sa invatati dupa modelul lui grande capo di tutti capi de Piatra Neamt, ca atunci chiar ca suntem cu totul pe drumul pierzaniei !Si poate nu aude cineva de la psd dati afara pe sicofanta de Simionica !Am ajuns rusinea tarii cu partidul Piatra Neamt! Rusine domnilor profesori: Dumitreasa, Varlan, Harte,etc. v-ati pus in slujba unui gangster politic!!!!1

 9. Privitor spune

  Sunt toti consilierii locali angajatii primarului? Daca nu, atunci nu inteleg cum de nu reactioneaza la mitocaniile acestuia (nu ma refer aici la scutierii lui – cei cu foamea in gat, din partidul mitocanilor si fanariotilor basisti)

 10. cris99 spune

  Ma uit si eu ce chestii „grele” au astia pe ordinea de zi. Sa aprobe sa mute o reclama de ici colea, sa aprobe ca unul sau altul sa faca un balconas, sa faca un parteneriat sa mai dea niste bani pe la clienti politici si alte nazbatii.Bine spus ca Pinalti le da sa rontaie cate cacaturi gen articolul ala prevede X celalalt Y etc. Si orasul inoata in mormane de zapada. Iar Pinalti se lauda ca numai el face proiecte. Pai astea-s proiecte camatarule sau treburi curente de doi lei?
  Cand o auzi pe fataita aia de Varlan cum se miauna in varful limbii iti vine sa-ti bati copiii.Ci ca ea conduce sedintele!Este strigator la cer.

 11. iosefini spune

  Imi pare bine ca USL-ul si-a dat repede arama pe fata, demonstrand astfel ca in Piatra-Neamt nu a fost si nu va fi niciodata opozitie! S-a mers la vot pe principiul turmei, s-a votat pro USL, iar imediat dupa alegeri USL-isti au spus ca blocheaza salariile, locurile de munca, nu dau tichete, ba chiar mai mult vor mari taxele locale!! Deci, iarasi am luat o mare m….e si bine imi pare, chiar daca nu aveam alta alternativa. Alternativa pt. exprimarea votului este „confectionata” inpreuna de acesti derbedei din politica(cu cateva exceptii), indiferent ca sunt PDL-isti, PSD-isti, PC, PNL si dracu sa-i mai ia pe toti! Pe plan local era stiut faptul ca Simionica, Ionita, Ursarescu, Ignat, Tapu, Marcoci etc au avut intalniri „romantice” cu Pinalty si au cazut de acord in punerea monopolului pe acest judet. Nici Tarata nu este departe de aceste jocuri murdare, iar asa zisa cearta este praf in ochii prostilor! Nu fiti ingrijorati deoarece veti fi cautati in 2014, in 2016 si tot asa pana cand o sa ne ia dracu pe toti. Pana atunci vizionare placuta la jafurile facute impreuna de USL, ARD, PPDD SI UDMR!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate