Domnilor de la primărie, ce faceți cu țeava de canalizare menajeră de sub B-dul Traian?

2

Am primit recent un drept la replică la finalul căruia scria: ”Vă stăm la dispoziție pentru orice informații și vă rugăm ca atunci când este necesar să solicitați și să publicați și punctul de vedere al instituției noastre conform normelor deontologice.”

Deci, Doamne ajută să ne răspundă. Urmează o problemă pe care o ridicăm public primăriei și așteptăm răspuns.

Sub B-dul Traian există rețele de canalizare menajeră care nu au fost luate în considerare la momentul proiectării culoarelor de mobilitate. Sau, mai corect spus, cineva a aranjat, dincolo de limitele legii, avizele sau autorizația de construcție, cel mai probabil ca să poată obține finanțarea.

Cea mai problematică țeavă de sub B-dul Traian este cea de 1.135 metri care e din 1965 și i s-a terminat durata de viață din 2013. La această țeavă se intervine anual, iar primăria știe acest lucru, deoarece de multe ori repararea carosabilului s-a făcut prin Publiserv.

Această țeavă a ajuns la un grad atât de mare de uzură încât la ultima intervenție din luna martie 2023, când au săpat cei de la ApaServ să vadă unde e spartă, au constatat că o bucată mai mare de 10 metri de conductă dispăruse efectiv. A fost mâncată de substanțele chimice corozive care trec prin ea de zeci de ani de la spital spre stația de epurare.

Așadar, domnilor de la Primăria Piatra-Neamț și domnilor de la ISC care închideți ochii la toate aceste nereguli, ce se face cu această țeavă la care inevitabil se va interveni după punerea asfaltului pe culoarul de mobilitate? Ce aveți de gând să faceți? Mergeți în continuare pe aceleași acte din care e omisă prin încălcarea legii această canalizare și vă bateți joc de banii europeni și de banii din bugetul local și asfaltați așa pe deasupra, ca și cum nu ați fi știut nimic?

Chiar nu aveți de gând măcar să vă prefaceți că omiterea acestei rețele de utilități a fost o eroare și nu o mare ilegalitate demnă de cercetări amănunțite și să vă puneți la masă cu operatorul ApaServ și proprietarul conductei, CJ Neamț, să rezolvați cumva înlocuirea conductei înainte de asfaltare?

Aveți cumva de gând să folosiți această problemă în campania electorală? Adică să asfaltați cu bună știință peste conducta expirată și apoi să așteptați să faceți poze când sparge ApaServ asfaltul de pe culoarul nou de mobilitate ca să spuneți că PSD distruge ce a făcut PNL?

Aveți cumva de gând să asfaltați cu bună știință peste această conductă expirată și apoi să puneți compania de apă să plătească daunele ca să intre în faliment și să rămână tot județul fără furnizor de apă potabilă?

Cam ce aveți de gând, domnilor de la primărie, să faceți cu această conductă care este ciur si se intervine cel puțin o dată pe an când dejecțiile străbat subsolul și ies pe la blocurile din apropiere, prin canalizări sau prin boxe?

Cam cât veți mai ascunde faptul că o parte din apele uzate de la spital, cu toți microbii aferenți, se infiltrează în sol pe sub B-dul Traian?

Sunt întrebări rezonabile la care se așteaptă un răspuns.

Solicităm public și așteptăm cu mult interes punctul de vedere al primăriei Piatra-Neamț pe acest subiect.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Sandu spune

    Inteleg că pe operator(apaserv)si pe proprietar(cj neamt)nu ii intereseaza,dar beneficiarul trebuie sa raspunda!e logic?

    1. Nanu spune

      Acesta publicatie nu stie oare ca Apaserv este firma a CJ care nu are nici o legatura cu Primaria PN ,primaria si abonatii Apaserv platesc serviciile executate de acesta firma ! Cumva pretentiile firmei sant ca ei sa ia salariile dar altii sa plateasca patrimoniul si activele , n’asa ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate