Doliu lângă granița județului Neamț. A murit părintele Alexandru Argatu de la Boroaia

0
Foto: http://www.parinteleilarionargatu.ro

Pierdere mare în Biserica Ortodoxă Română. Duhovnicul Mănăstirii Boroaia, părintele Alexandru Argatu s-a stins din viață într-un accident rutier petrecut marți după amiază, în județul Bacău.

Este doliu în rândul credincioșilor ortodocși de la Boroaia, dar și în rândul preoților din județ. Fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, părintele Alexandru Argatu a murit la vârsta de 75 de ani.

Acesta era cunoscut de către credincioșii din toată țara îndeosebi pentru Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, pe care le făcea în fiecare vineri noaptea în cadrul Tainei Sfântului Maslu.

Părintele Alexandru Argatu slujit aproape 40 de ani la biserica din centrul comunei Boroaia, ridicată de tatăl său. Era foarte iubit și respectat de localnici dar și de preoți, scrie presa locală din Suceava.

A fost unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu. Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârşite de către părintele Ilarion Argatu în viaţă, din mormânt şi după dezgropare“ este una din cărțile pe care a editat-o.

Părintele Alexandru Argatu este cunoscut şi pentru că a finalizat frumoasa biserică de la Boroaia, judeţul Suceava, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său, cu eforturi foarte mari. La această biserică a şi fost înmormântat arhimandritul Ilarion Argatu, pentru ca în mai 2006, după împlinirea a șapte ani de la moartea sa, trupul duhovnicului să fie dezgropat după datină și să se descopere că este aproape intact, deși sicriul putrezise în totalitate.
Dumnezeu să îl odihnească în pace pe părintele Alexandru Argatu!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate