Doi polițiști din Neamț au refuzat o mită de 500 de dolari

1

Ca urmare a denunțului a doi polițiști din cadrul Poliței Orașului Târgu Neamț – Formațiunea Rutieră – polițiști anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț efectuează cercetări față de o persoană fără calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

foto cu caracter ilustrativ

 „În fapt, s-a reținut că, la data de 17.02.2021, bărbatul a oferit suma de 500 de dolari echipajului de poliție rutieră cu scopul ca cei doi polițiști să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu întocmi actele de constatare ale infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o concentrație alcoolică peste limita legal admisă (0,67 mg/l, alcool pur în aerul expirat).

Față de inculpat, la data de 17.02.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.”, se menționează într-un comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț

Se face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Era prea mica?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate