Doi jandarmi nemteni fac parte din Detaşamentul de Jandarmi ce a plecat la sfârşitul săptămânii trecute în Afganistan

0

Cpt. Jugănaru Robert şi Plt. Savin Ionel, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, fac parte din Detaşamentul de Jandarmi ce a plecat la sfârşitul săptămânii trecute în Afganistan, unde va executa misiuni de instruire a forţelor de ordine publică din această ţară, sub egida NATO.

 Detaşamentul român va executa operaţiuni de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane , durata misiunii este de aproximativ şase luni, iar jandarmii vor fi dislocaţi în trei locaţii: Spin Boldak, Wardak şi Costall, unde sunt situate cele trei centre de pregătire ale Poliţiei Afgane. Principalele misiuni ale jandarmilor români din Afganistan vor consta în pregătirea poliţiştilor sau viitorilor poliţişti afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei ce stă la baza desfăşurării misiunilor de ordine publică şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare.

Cei 76 de jandarmi ( 28 de ofiţeri şi 48 de subofiţeri) care alcătuiesc contingentul provin din unităţile Jandarmeriei Române şi au fost selecţionaţi în urma promovării tuturor testelor la care au fost supuşi (cunoştinţe de specialitate, verificarea medicală – pentru a certifica faptul că sunt apt fizic şi psihic să îndeplinească misiunea, verificarea fizică, probe de limbă străină –limba engleză, iar un aspect important l-a constituit experienţa acumulată în domeniul ordinii publice). Anterior deplasării în Afganistan, jandarmii s-au antrenat în Baza de Pregătire a Jandarmeriei Române şi au participat la stagii organizate în Centrul de Perfecţionare de la Ochiuri, în judeţul Dâmboviţa.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate