Doar 1 din 4 cetățeni ai UE cunoaște faptul că 112 este Numărul European de Urgență!

0

11 februarie -Ziua Europeană a Numărului unic 112

Doar 1 din 4 cetățeni ai UE cunoaște faptul că 112 este Numărul European de Urgență!

La nivel european, doar 1 din 4 cetățeni cunoaște faptul că 112 este numărul de urgență pe care îl poate apela în toate țările Uniunii Europene. Mai mult decât atât, această cifră stagnează de ani de zile și variază semnificativ în țările europene.
Sărbătorirea Zilei Europene a numărului unic de urgenţă 112 este un pas în promovarea acestuia, mai ales în zilele noastre când cetățenii călătoresc mai mult decât oricând către locul de muncă, către locul unde își desfășoară studiile, în vacanțe etc.
În aprilie 2005, Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a devenit operațional în România.
Începând cu anul 2008, 112 este unicul număr de urgență care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgență (ambulanță, pompieri și poliție) în orice țară a Uniunii Europene.
În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Petrodava” al județului Neamț şi-a propus să reamintească cetățenilor câteva principii şi proceduri de bază, pentru a anunţa adecvat o urgenţă:
– 112 nu reprezintă doar un număr de telefon, ci un ajutor rapid care depinde de informaţiile vitale pe care le oferiţi.
– Când sunteţi puşi în faţa unei situaţii de urgenţă, fiţi calmi! Este foarte important să vă concentraţi asupra a ceea ce urmează să solicitaţi şi să răspundeţi corect la întrebările puse de operatoare.
– Evaluaţi situaţia,adunându-vă gândurile, înţelegeţi ceea ce se întâmplă. Întrebați-vă:Ce trebuie să fac?, apoi treceţi imediat la acţiune.
– Trebuie să evitaţi cu orice preţ panica pentru a putea face faţă situaţiei în mod eficient. Nu uitaţi că timpul este extrem de preţios în cazul unei urgenţe.
Dacă ţineţi cont de aceste sfaturi puteţi contribui la salvarea unei vieţi, puteţi împiedica extinderea unui incendiu la vecinătăţi, puteţi preveni o faptă antisocială.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate