DN2 (E 85) supranumit și „Drumul Morții” va fi reconfigurat. 10 oameni au murit doar luna trecută

0
Foto ARHIVĂ (Accident pe E 85, Cumpărătura, Suceava)

În urma numeroaselor accidente care s-au petrecut pe acest drum, autoritățile au decis într-un final că se impune o „reconfigurare”. Obiectivul este ca mare parte din șosea să aibă în 4 ani trei benzi, două pe un sens, și una pe celălalt.

Potrivit automarket.ro, 10 oameni au murit doar luna trecută iar anual, numărul celor care își pierd viața se ridică la câteva zeci.

În acest moment drumul are o singură bandă pe sens și un acostament cu o lățime de 2 metri și jumătate pe fiecare parte, care este confundat deseori de șoferi cu o a doua bandă. Prin urmare, calcă cu putere accelerația mai ales în afara localităților, iar inevitabilul se produce, notează presa centrală.

Într-un proiect pilot, autoritățile au delimitat trei benzi pe zece kilometri – două pe un sens, una pe celălalt, iar pe acest tronson numărul morților a fost zero. Proiectul 2+1 dintre Sinești și Movilița va fi extins pe tot DN2, anunță acum reprezentanții Companiei Naționale pentru Infrastructura Rutieră.

“Vom avea o normă tehnică pentru a transforma drumurile cu o bandă pe sens cu acostament în drumuri 2+1. În noiembrie anul acesta vom termina ghidul tehnic și de la anul, 2022, vom trece la implementare și extinderea proiectului pilot pe alte sectoare de DN2 și alte drumuri”, a spus Flavius-Florin Pavăl, șeful serviciului Siguranța Traficului CNAIR.

Potrivit acestor norme tehnice, conversia unui drum național cu două benzi într-un drum de tip 2+1 se va face acolo unde lățimea cu tot cu acostamente este de 12 metri.

Materialul video Digi 24 aici – click.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate