Dispozitiv original de reducere a vitezei

0

Autoritatile din Canada au gasit o noua metoda de a limita viteza soferilor, amplasand gropi false pe asfalt cu un profil tri-dimensional. Ne pare rau sa dezamagim canadienii… noi avem gropi adevarate si tot nu s-a rezolvat problema vitezei. Vestea bună este că la acest capitol suntem cu mult inaintea canadienilor. Ei trebuie sa falsifice ceea ce noi avem in mod natural. Dincolo de această iniţiativă de a aplica o metodă de reducere a vitezei, campania canadiană este parte componenta a unei reclame de promovare a suspensiilor auto (vedeti scrisul de pe şosea la cativa metri de falsele gropi “Pioneer Suspension”).

Sistemul canadian are partea lui benefică, întrucât doreşte să reducă viteza excesivă printr-o metodă mai puţin costisitoare şi anume aplicarea unor suprafeţe plane care imită în plan tri-dimensional gropile. Acest sistem poate funcţiona, însă, până în momentul în care cei care întâmpină aceste situaţii în trafic îşi vor da seama că este o păcăleală care nu implică  niciun risc pentru autoturism sau pasageri.

Totuşi, se pare că nici amenzile, nici camerele de luat vederi, nici striaţiile integrate în asfalt înaintea zonelor cu pericol şi nici această campanie canadiană nu vor reuşi să stopeze accidentele, pierderile de vieţi omeneşti şi conflictul cu autorităţile din cauza vitezei excesive. Vă dorim drum bun, cât mai lipsit de pericole…Noi în România ne-am obişnuit cu gropile. Doar aşa mai au şi străinii ce învăţa de la noi.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate