Disperarea unui nemțean care acuză că i-a murit mama cu zile din cauza medicilor de la spitalul din Piatra-Neamț

10

Unii nemțeni trec prin adevărate tragedii când apelează la serviciile sistemului de sănătate din Neamț. Cei care au ghinionul să ajungă pe mâna unor cadre medicale plictisite sau șpăgare sunt aproape condamnați la suferință sau în unele cazuri la moarte cu zile.

Mulți astfel de oameni ne contactează periodic și ne povestesc prin ce au trecut. Unii dintre ei au curajul să facă și publice poveștile lor care la prima vedere par greu de crezut, dar când vezi că sunt identice poveștile atâtor oameni care nu se cunosc între ei suspiciunile încep să devină certitudini.

Acești oameni, cum este și cazul domnului de mai jos, nu vor despăgubiri de la spital, nu vor scandal, ci vor doar ca cineva să ia măsuri ca alți oameni să nu mai pățească ce au pățit ei. Deci merită să fie ascultați…

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
10 Comentarii
 1. ciobotariu daniel spune

  Rfebruarie 25, 2020 At 6:09 pm
  Doresc doar sa confirm toate spusele domnului Ciubotariu. Mama mea a fost internata in acelasi salon cu mama acestuia, in acelasi timp, la sectia de NEFROLOGIE. Am vazut TOT. Am vazut toata nepasarea tuturor. Le-am si spus in ultima zi in care mama mai traia : ” Ce naiba, trebuie sa ma mut in salon ca sa avem grija de ea? Uitati in ce hal este! “. Am vazut persoana decedata lasata pret de cateva ore in salon, acoperita cu un cearsaf, am vazut somnul de frumusete, mi s-a vorbit de sus de catre o anumita “doamna doctor” , o asistenta chiar a vorbit rastit la mine, vazandu-ma ca ma uit la ea cu cata incompetenta trateaza cazul, dorind sa o fi slavit si sa ii aduc multumiri, am vazut infirmiere care erau ca niste mielusei cand le ziceam ca o sa o schimb eu pe mama si strambau din nas daca le ceream ajutorul, am carat la targa pentru ca ce credeti, brancardieri nu au chipurile. Si multe altele. Mama mea, dumnezeu sa o ierte, a venit cu blocaj renaj, stabilizat ulterior. Dar ce sa vezi. Externare esuata. A fost infectata cu superbacteria Clostridium, luata din spital. Lucrurile s-au complicat, iar din pacate cei de la ATI nu au mai avut cum sa o salveze. Doresc sa raman anonim.

  Răspundeți

 2. Handaric Liliana spune

  Ar trebui să aibă curajul și alții să meargă să vorbească să se facă ceva că la privat te duci și lucrezi și nu-i convine ceva a doua zi nu mai ai ce căuta te dă afară pe cînd aici la spital cine răspunde de nepăsarea unora? Nu le pasă de bolnavi numai să-și primească lefurile ar trebui să fie trași la răspundere atît asistentele și medicii care vorbesc urît atît cu bolnavii cît și cu vizitatori mă repet că vorbesc din experienta mea cînd m-am dus la spital să-mi văd mama mi-a vorbit urît și m-a dat afară spunînd că mama e bine și la cîteva zile mama a murit Cum e posibil așa ceva ce inimă și suflet au Așa să le ajuta Dumnezeu după cum vorbesc și fac să ajungă și ele să sufere ca noi toț care ne-am pierdut ființa dragă MAMĂ Să nu uite că și ele au pe bunica mama sora cineva drag și se poate și ele să ajungă să sufere și atunci să și aducă aminte că trebuia să dea o șansă la viață bolnavilor că de asta și-au aies meseria să salveze oameni nu să nu le pese urît și doarme ferește de spitalul din Piatra Neamț
  Ce poate fii mai dureros ca atunci când îț pierzi mama ființă cea mai dragă din lume?

 3. Handaric Liliana spune

  Ar trebui toți oameni la care se întîmplă așa ceva să aibă curajul să meargă să spună prin ce trec să se facă ceva nu să tacă

 4. Butură Ana-Maria spune

  Din câte îmi amintesc eu, legea privitoare la profesiunea de ziarist, prevede că acesta are datoriade a fi imparțial, onest, de a publica informații verificate și de a nu calomnia pe nimeni.
  Am analizat cu atenție acest articol și mi-am dat seama că nu prea pare să fie vorba de așa ceva. Singura persoană cu care s-a discutat înainte de publicarea articolului, este persoana care a făcut reclamația. A nu se omite că este o persoană implicată, nu în totalitate obiectivă, care nu este medic, nici măcar asistent medical, din câte am înțeles.
  Aș dori să știu cum și-a permis să vorbească despre tratamentul acordat pacienților, înce calitate? Este calificat pentru așa ceva, are cunoștințe din domeniul medical pentru a putea aprecia dacă un tratament este indicat sau nu? Deasemenea, culmea ironiei, cum a putut afirma că un medic tânăr nu este competent. În ce calitate poate el. are dreptul să aprecieze asta/. Dumnealui nu a fost tânăr, s-a născut matur și expert?Sunt doar atâtea cazuri de tineri merituoși, capabili și foarte buni în meseria pe care ofac. De aceea, ar fi fost mai bine dacă, clientul dumneavoastră s-ar fi abținut de la generalizări și speculații gratuite, nefondate.
  Ceea ce, iarășieste greu de înțeles, este cum și-a permis să califice o persoană, un medic, ca fiind nesimțit. Nu știu ce profesiune are acest domn, dar e clar că nu prea cunoaște legea, deoarece nu s-a temut că poate fi tras la răspundere pentru insulta adusă.
  Ceea ce m-a mirat și mai mult a fost faptul că ziarul dumneavoastră a acceptat să publice acest articol. Știți doar că legea prevede pentru presă dreptul de a relata evenimentele așa cum s-au întâmplat, fără omisiuni, fără comentarii sau insulte, fără interpretări. Un ziarist trebuie, deasemenea să publice doar informații veridice, verificate anterior cu minuțiozitate.
  În sprijinul afirmației de mai sus citez: „ Ziaristul are datoria să dea dovadă de o înaltă conştiinţă etico-profesională, de obiectivitate şi spirit de răspundere în îndeplinirea exemplară a profesiei, să respecte legile şi secretul de stat, să militeze neabătut şi în orice împrejurare pentru triumful adevărului
  să respecte consecvent în viaţă normele eticii şi echităţii democratice”. Am citat din legea 3, 1974, a presei, cu actualizările ulterioare.
  Deci, trebuia să vă limitați doar la expunerea faptelor. Nu este corect și nici legalca persoana intervievată să insulte alte persoane, iar datoria dumneavoastră conform legii, e să îi explicați acest lucru, saudacă nu se conformează, să refuzați publicarea articolului. Regret că nu ați procedat așa. Mai mult, în rândurile explicative, anterioare interviului filmat, ați catalogat mediciidespre care este vorba ca fiind plictisiți și primitori de mită. Spuneți-mi, vă rog, îi cunoașteți personal pe acești medici? Ați fost de față atunci când au luat mită sau ați asistat personal la situații în careaceștia să nu își facă datoria? Dumneavoastră ați vorbit de plictiseală, scuzați-mă, dar dacă ați fi statmai mult prin spitale, să urmăriți ce fac medicii, ați fi observat că uneori nu au timp să mănânce, cu atât mai puțin să se plictisească. Știți că sunt medici, în acest spital care pleacă dimineața devreme și uneori ajung acasă, seara, târziu? E și cazul domnișoarei doctor de la hematologie,despre care ați afirmat indirect, dar cu înțeles că se plictisește. Știți că sunt medici care fac ore suplimentare, stau peste program, care vin și în weekend la spital? Și, pentru ce, pentru ca pacienții să fie bine tratați și să se poată face totul pentru ei. Deci, sacrifică din timpul lor pentru alții, iar în loc de mulțumiri ce primesc?
  Nu cred că ați cunoscut toate aceste detalii când ați acceptat să publicați articolul de față. Tind să cred că dacă ați fi știut toate aceste lucruri ați fi ezitat.
  Un ziarist, trebuie să fie obiectiv, nu trebuie să se implice efectiv. El are rolul de a reda cu acuratețe, nu de a împroșca cu noroi, nu de a califica persoanele într-un fel sau altul. Informațiile publicate trebuiesc verificate, trebuie să fie veridice. Spuneți-mi, vă rog, înainte de a publica, ați discutat și cu alți pacienți, le-ați cerut părerea medicilor din spital, singurii capabili să analizeze situația din punct de vedere clinic. Un ziarist trebuie să publice adevărul, să publice informații verificate cu ajutorul mai multor sursede încredere, nu să calomniezesau să provoace scandal. Ați încercat să vorbiți și cu alte persoanepentru a vedea dacă părerea lor despre medicii criticați coincide cu cea a persoanei intervievate?
  Ați vorbit ceva despre luarea de mită. Dacă, anul trecut, au fost semnalate asemenea cazuri într-o secțiea spitalului din Piatra Neamț, avem dreptul să generalizăm, să insinuăm, fără a avea nici cea mai mică dovadă, că un medic ia mită? Este etic, este legal, dă dovadă de profesionalism? Dacă vi s-ar întâmpladumneavoastră să fiți acuzat pe nedrept de așa ceva, v-ar conveni, ați considera că e drept?
  Ceea ce am scris aici am scris fără dorința de a vă jigni. Am făcut-opentru că nu e drept să se murdărească ceva frumos, așa consider eu. Cred că presa e mijlocul prin care sunt apărați cetățenii, sunt informați corect și pot afla de ce drepturi se pot bucura. Aveți o misiune importantă, frumoasă, de efect, dacă mă pot exprima astfel. Nu uitați, vă rog asta. Noi avem nevoie să credem în informațiile pe care le publicați, nu să fim dezinformați.
  Eu nu reprezint spitalul, sunt un simplu cetățeancare citeștepresa și îi place exactitatea. De aceea, vă rog retractați cele afirmate, comportați-vă etic, drept și fiți obiectivi. Nu vă voi amenința cu apelul la forurile superioarepentru că detest amenințările și mesajul meu nu e unul oficial. Fac apel la conștiința dumneavoastră de om, bun cetățean și ziarist profesionist. Un ziarist este primul care trebuie să respecte legea și să fie imparțial. Deci, fiți corecți și republicați articolul, realizându-l într-un mod obiectiv, etic și bine documentat. Un ziarist este în primul rând un omcurajos și sincer. Nu acceptați să publicați insulte și remarci la adresa cuiva.
  Închei cu o întrebare de reflecție.
  Ce fel de ziar doriți să aveți: unul de scandal, plin de calomnii și insulte, cuștiri alese la întâmplare,care poate să fie citit dar în care cetățenii nu au încredere?
  Sau un ziar interesant, diversificat, cu informații obiective, care relatează nu acuză sau insinuiază, un ziar așteptat și citit de mulți și în care oricine poate să publice pentru că are încredere în reporteri și în redactori?
  Alegerea vă aparține.
  Vă mulțumesc.. 

  ADMIN (Iosub Robert):
  1. Desigur ca singura persoana cu care am discutat este cea implicată, deoarece personalul medical nu are voie prin LEGE să vorbească cu presa despre pacienți
  2. Competența unui cadru medical nu constă doar în modul în care aplică ce a învățat la școală, ci și în modul în care se comportă. Comportamentul și abordările placebo sunt de multe ori mai importante decât tratamentul medical la unii pacienți.
  3. Un pacient sau aparținător poate crede ca un cadru medical este nesimțit. CONSTITUȚIA ROMÂNIEI dă dreptul oamenilor să aibă opinii.
  4. Din păcate reclamațiile și acuzațiile sunt mult mai multe și mult mai grave decât ceea ce am publicat noi.
  5. Luarea de mită. Stie tot personalul medical care sunt cei care iau mita și cu toate astea nu spune nimeni nimic. Se cheama ca sunt TĂINUITORI adică tot sub incidența legii penale.
  6. Cu generalizarea …. Fiecare ne asumăm acest lucru. Și despre presă se spun lucruri urate … asta e … fac parte din ea si la fel ca si dumneavoastră tolerez colegii care fac de râs breasla, deci sunt si eu la fel de vinovat ca si dumneavoastra care vă tolerați colegii șpăgari.
  7. Din păcate … ADEVARUL este ca la spitalul din Piatra Neamț se moare cu zile și acesta este motivul pentru care eu ca jurnalist derapez, nu mai am etică, critic sever …etc. Vi se pare destul de bun motivul ?

  1. Handaric Liliana spune

   Doamne ferește să ajungi la spitalul din Piatra Neamț că am trăit pe pielea mea și am văzut cum se vorbește atît cu bolnavii cît și cu vizitatori
   Ar trebui angajați să se g îndeasă că ar putea fii și ei în locul la cei care suferă să le fie bunica mama sora cineva drag cum ar fii? Să nu uite că la fiecare le vine rîndul și să le fie frică de Dumnezeu

  2. ciobotariu daniel spune

   Stimata doamna BUTURA ANA-MARIA ati lasat un comentariu lung si plictisitor, este dreptul dumneavoastra la libera exprimare, spuneati ca sinteti un simplu cetatean nu reprezentati spitalul… atunci va intreb in ce calitate va permiteti sa spuneti ca eu nu spun un adevar? Aveti studii dvs. medicale sau ati fost de fata sa vedeti ce si cum s-a intimplat? Sinteti cumva complice la NEPASAREA SI NESIMTIREA unor medici si asistente de la SPITALUL PIATRA NEAMT? De cind va permiteti dumneavoastra sa trageti la raspundere presa si sa imi atrageti atentia ca eu nu cunosc legile? Stimata doamna BUTURA ANA-MARA, cea cunoscatoare de legi, eu am fost la capatiiul mamei mele si am vazut suferinta prin care a trecut, cum puteti sa negati aceasta relitate ca fiind un simplu cetatean??Nu va este rusine sa vorbiti fara sa stiti? In data de 12.01.2020 ora 3 dimineata si pina la 8,30 cind eu am ajuns la spital nu s-a facut nimic, comfirma si domnul LUNGU MIHAI care era in acelasi salon cu sotia lui, abia la 12,30 am mers eu cu mama la examenul tomograf si apoi a fost transferata la terapie intensiva. Asta inseamna ca si-au facut datoria? De ce a fost lasata sa sufere 9 ore? Uitati-va ca 99 % dintre cei ce lasa comentarii sint de acord ca SPITALUL JUDETEAN PIATRA NEAMT este dezastruos doar dumneavoastra cea atotstiutoare de legi dar care habar nu aveti despre realitate va permiteti sa negati un adevar, aveti acest drept dar credeti ca cineva va da importanta? Cei care au trecut prin suferinta din spitale stiu ce inseamna dar supararea unui cetatean oarecare ca dvs nu imi spune decit faptul ca cineva si ne dam seama cu totii cine v-a pus sa va dati cu parerea, venind in ajutorul medicilor; da se doarme este o realitate pe care am aduso la cunostinta si celor de la MINISTERUL SANATATII si ca nu exista camera de supraveghere pe sectia NEFROLOGIE ; tocmai de asta imi permit sa spun NEPASARE si NESIMTIRE din partea unor medici si asistente pentru ca eu mi-am pierdut mama din aceasta cauza stimata doamna BUTURA ANA-MARIA. Nu v-as dori sa treceti prin aceasta suferinta…in rest implicarea dumneavoastra ca un simplu cetatean in aceasta poveste pentru mine nu rerezinta absolut nimic, fpatul ca ati studiat cu mare atentie acest interviu se vede dar credeti-ma ca mai aveti inca de studiat…nu sint obligat sa va dau detalii si nici explicatii de nici un fel. Am facut cunoscut acest lucru INSTITUTIILOR care se ocupa cu asa ceva nu unor catateni oarecare ca dvs. O sa dau si al doilea interviu la presa cu privire la ceea ce se intimpla la SPITALUL PIATRA NEAMT. Le multumesc celor de la presa ca sint singurii care se implica in a spune adevarul tuturor… deci doamna BUTURA ANA-MARIA adevarul doare dar nu asa tare incit sa ajungeti la SPITALUL PIATRA NEAMT.

 5. george spune

  Faceti un sondaj in toate spitalele din judet vis -a-vis de spaga, numai voi, presa, puteti face asta corect !

 6. Ioan Fărcășanu spune

  SISTEMUL DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA UN URIAȘ LAGĂR DE EXTERMINARE LA NIVEL NAȚIONAL !!!!

 7. Tudor spune

  Dumnezeu. sa o Odihnească ! pe Mama D lui , Domnișoara Dr..D ..u. Nu. Știm De Ce. Nu i dați numele ,NU exagerează Ori Minte cu Nimic .cetățeanul. De Fata . DEALTFEL. Se prea poate că D vstra sa fi mai Auzit. numele. Dumneaiei legat de alte cazuri , situații cu Dr care. AȘTEAPTĂ .

  1. ciobotariu daniel spune

   Stimate domn TUDOR… daca considerati ca eu mint inseamna ca nu ati inteles mai nimic din ceea ce am povestit eu… nu eu am hotarit sa fie public numele acelor doua madone mai bine zis doctorite… ca sa fiti multumit este vorba despre d.ra doctor TARNA de la sectia NEFROLOGIE respectiv d.ra doctor BUTURA GEORGIANA de pe sectia HEMATOLOGIE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate