Directorul DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță, cercetată penal pentru „combinații” cu vicepreședintele Consiliului Județean Neamt, Laurențiu Dulamă

4

Păvăluță Cristina, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, instituție care administreaza peste 50% din bugetul județului Neamț, este suspectă într-un dosar penal pe motiv că ar fi făcut contracte cu firma vicepreședintelui CJ Neamț, Laurențiu Dulamă.

Cei doi erau împreună și la cașcavalul de la Parking, doamna era administrator, el director.

Dincolo de comunicatul ANI de mai jos, sursele noastre spun că problemele celor doi sunt abia la început, ei fiind cercetați și în alte cauze penale cu suspiciuni mult mai grave de care nu discutăm pentru a nu le strica surprizele.

COMUNICAT – CONFLICT DE INTERESE PENAL – PĂVĂLUȚĂ CRISTINA, DIRECTOR GENERAL AL DIRECȚIEI GENERALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI NEAMȚ

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către PĂVĂLUȚĂ CRISTINA, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

În calitate de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, a încheiat un contract cu S.C. Olimpus Trade S.R.L. (societate reprezentată de către un administrator cu care persoana evaluată se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă societate, respectiv S.C. Parking S.A.), această societate având calitatea de executant al lucrării ”Lucrări de confecționare și instalare ansamblu uși PVC exterior”, în valoare de 98.788 Lei.

La data încheierii contractului, atât persoana evaluată, cât și administratorul S.C. Olimpus Trade S.R.L., dețineau calități/funcții în cadrul S.C. Parking S.A. (societate deținută majoritar de către Consiliul Local Neamț), respectiv persoana evaluată a fost membru în Consiliul de Administrație în perioada 11 februarie 2013 – 11 mai 2017 , iar administratorul S.C. Olimpus Trade S.R.L. a fost director al S.C. Parking S.A. în perioada 15 decembrie 2007 – 06 iulie 2016.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către PĂVĂLUȚĂ CRISTINA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Menționăm faptul că Agenția Națională de Integritate a constatat la data de 26 noiembrie 2015 existența stării de incompatibilitate în cazul numitei PĂVĂLUȚĂ CRISTINA.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

4 Comentarii
 1. octav spune

  Intai si intai fiecare sa-si vada barna din ochi si apoi sa comenteze,dar cu probe.Ca sunt ati „tunari”ce trebuiesc atentionati si legati.
  Mie-mi este draga deocamdata: isteata si descurcareata!!!!!!!!!!!!!!
  Cred ca le este ciuda mare la „sogorite”.

 2. Remus Doc spune

  Poate ne va spune Pavaluta si cum au fost organizate licitatiile, cum si cat au costat concursurile din ultimii ani, cum au reusit toate rudele ei si ale apropiatilor ei sa devina angajati DGASPC si, culmea culmilor, cum a sacrificat 31 dec. pentru a organiza un concurs cu dedicatie nepotului ei. Poate ne va spune cum se ordoneaza dosarele de handicap, si cum se dau gradele de handicap. Poate ne va spune ….mai multe; afaceri cu certificate de handicap, afaceri cu imobile, afaceri ci licitatii, afaceri cu atribuirea conducerii centrelor Razboieni, Roman, Piatra Neamt,

 3. mickey999 spune

  Nu inteleg.
  Cum adica „combinatzii”?
  Se refera la combinatzii genetice?
  Au combinat genetic veveritza cu molidul???

  Eu am incercat sa ma combin genetic cu o sticla de cognac insa toata combinatzia a fost stricata ( vina, mea , recunosc!) de …dopul sticlei.
  Pe ala nu l-am luat in calcul.

  🙂 🙂 🙂

 4. Nelu Si Coca Movila spune

  a intrat baietii si peste judetul asta.trebuia mai de demult.ce au agonisit s-a praduit.dar niciodata nu e prea tirziu si poate ajung si prin zona Targu Neamt ca si aici sint destule.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate