Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din Neamț și Harghita vă invită la crosul CENTENARUL UNIRII

0

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, într-un proiect finanțat de Consiliul Județean Neamț, vă invită în data de 21 octombrie 2018 la crosul CENTENARUL UNIRII.
Acțiunea va avea ca start comun două direcții: pentru concurenții din Moldova startul va fi de la Bicaz Chei, iar pentru concurenții din Ardeal startul va fi din Gheorgheni, cu sosire în Lacul Rosu (în parcarea hotelului Lacul Rosu).

REGULAMENTUL CROSULUI CENTENARUL UNIRII

DESFĂSURAREA CROSULUI:
– Data de desfăşurare: 21 octombrie 2018.
– Ora de start: 10:00 pentru ambele judeţe, Neamţ şi Harghita.
– Înscrierea concurenţilor se face la locul de start stabilit de organizatori, pe categorii de vârstă, între orele 08:30 şi 09:30. Toţi concurenţii trebuie să aibă la ei buletin de identitate sau paşaport pentru cetatenii străini sau alte cazuri. La locul de înscriere, concurenţii vor completa FIȘA DE ÎNSCRIERE ȘI DECLARAȚIA DE PARTICIPARE PE PROPRIA RĂSPUNDERE LA CROSUL ”CENTENARUL UNIRII” DIN 21 OCTOMBRIE 2018. Fişa de înscriere şi declaraţia de participare pe propria răspundere se poate descărca şi de pe site-ul www.djstneamt.ro, dacă deschideţi această adresă: http://djstneamt.ro/…/FISA-SI-DECLARATIE-CONCURENT-CROSUL-C…

Linia de Start pentru judetul Neamt:
Din Str.Cariera (km 22,4 ruta Bicaz – Lacu Roşu), DN12C, Bicaz-Chei, în apropiere de Cheile Şugăului. Punct de reper – Fabrica de îmbuteliat apă “Izvorul Muntelui”. Concurenţii vor urma traseul DN12C, alergarea făcându-se numai pe partea dreaptă a sensului de mers. Circulaţia rutiera nu se va opri, echipele de securitate şi Poliţia Rutieră asigurând buna desfăşurare a competiţiei şi evitarea oricărui accident sau eveniment neplăcut.

Linia de sosire comună ambelor judeţe:
Lacul Rosu, în parcarea Hotelului Lacu Roşu. Traseul de cros în Judetul Neamt măsoara 8,5 km. Puncte de control și rehidratare pentru traseul din Neamţ: la kilometrul 4 şi la kilometrul 6. Festivitatea de premiere comuna: 11:30 – 12:00.

ECHIPAMENTUL DE PARTICIPARE OBLIGATORIU :
– Încălțăminte cu profil sportiv (pantof alergare șosea/ alergare montană) – OBLIGATORIU.
– Număr de concurs care se poartă vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu si asigurat de organizatori);
– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea), bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);
– Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat);
– Concurenții trebuie să ia în calcul posibilitatea de vreme extremă, frig, ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

– La START se va face o verificare a echipamentului şi concurenţii care nu îndeplinesc condiţiile minime de participare (respectiv echipament) urmând a fi excluşi din competiţie.

CUM SE FACE ÎNSCRIEREA LA CROS:

Înscrierea se face la locul de start, la sercretariatul concursului. Toţi concurenţii vor completa un formular – FIȘĂ DE ÎNSCRIERE ȘI DECLARAȚIA DE PARTICIPARE PE PROPRIA RĂSPUNDERE LA CROSUL ”CENTENARUL UNIRII” – care va conţine date personale precum, nume, prenume, telefon, carte identitate, cod numeric personal. Reamintim că fişa de înscriere şi declaraţia sunt într-un document ce se poate descarca de pe site-ul www.djstneamt.ro accesând urmâtoarea adresă – http://djstneamt.ro/…/FISA-SI-DECLARATIE-CONCURENT-CROSUL-C….

Ţinem să reamintim că ora de începere a înscrierilor este 08:30. Înscrierile se vor închide la ora 09:30. Fişa de înscriere va conţine şi declaraţia pe proprie raspundere, precum că alergătorul nu suferă de leziuni, boli, afecţiuni, care să îi pună sănătatea în pericol.

CATEGORIILE DE PARTICIPARE / VÂRSTA:
– SEPARAT MASCULIN ŞI FEMININ
– 16-19 ANI – număr de concurs ALBASTRU
– 20-29 ANI – număr de concurs GALBEN
– 30-39 ANI – număr de concurs ROSU
– 40-49 ANI – număr de concurs VERDE
– 50-59 ANI – număr de concurs NEGRU
+ 60 ANI – număr de concurs VIOLET
Fiecare participant va primi un număr de concurs, care va diferenţia prin culoare, categoria de vârstă.
– Un traseu preponderent în urcare, lungime 8,5 km.

CLASAMENT: CÂŞTIGĂTORII VOR FI DESEMNAŢI ÎN ORDINEA SOSIRII PE CATEGORIA LOR DE VÂRSTĂ ŞI SEX.

PREMIILE OFERITE: Diplome şi medalii pentru fiecare participant. Premii în bani sau obiecte pentru primii 3 clasaţi pe fiecare categorie de vârstă – masculin şi feminin.
LOCUL 1 – 350 LEI, LOCUL 2 – 250 LEI, LOCUL 3 – 150 LEI.
LOCUL 1 (M+F) OPEN – 500 LEI fiecare.

ALTE PREVEDERI:
– participanţii pot depune sesizări şi contestaţii la Directorul de Concurs în maxim 30 de minute de la trecerea ultimului concurent prin poarta de sosire.
– participanţii vor respecta întocmai recomandările organizatorilor şi stafului tehnic al competiţiei.
– nu exista taxe de participare sau de înscriere.
– organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza un concurent în vederea participării la acest eveniment sportiv, dacă acesta nu întruneşte condiţiile minime de participare.
– participarea să fie sub deviza „FAIR PLAY, PLEASE!“.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate