Direcția de Sănătate Publică MINTE că nu știa ce e la spitalul din Piatra-Neamț

1

Am primit un comunicat de presă halucinant de la DSP Neamț. Comunicatul pe care puteți să îl citiți la finalul articolului încearcă să scoată DSP-ul din lista vinovaților, MINȚIND că nu se știa de modificările de la spital.

Circuitele, modificările de care zice DSP-ul că nu știa au fost făcute cu tot cu documentația aferentă de către Dr. Cătălin Herghelegiu nu au fost făcute voluntar, ci contracost, adică acest domn a primit bani de la spital pentru a concepe și dă la avizat aceste circuite epidemiologice pentru că această persoană nu lucrează la spital, ci lucrează, ghici unde? La DSP Neamț!

Da, da. Cel care face aceste circuite epidemiologice la spital, contracost și apoi le aprobă la DSP este chiar angajatul DSP. Și Direcția de Sănătate Publică Neamț nici usturoi nu a mâncat, nici gurița nu-i miroase.

L-am întrebat și pe Lucian Micu, cel care era director la spital la momentul producerii incendiului:

Este posibil ca DSP să nu fi avut cunoștință despre absolut toate modificările si mutările ce s-au petrecut la ATI în spitalul din Piatra-Neamț?

DSP primea zilnic raportări privind gradul de ocupare a paturilor ATI. Mai mult decat atât, în ultima săptămână, zilnic veneau echipe de control ale DSP pentru a verifica la fața locului secția ATI dacă în realitate paturile erau ocupate așa cum se raporta.
Este foarte important să se înțeleagă faptul că avizul DSP a fost dat încă din luna martie pentru funcționarea secției ATI la etajele doi și trei, iar paravanul despărțitor care se realizase la etajul doi nu modifica decât un circuit al cadrelor medicale pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea lor.
Scopul realizării acestui paravan a fost de a crește numărul de paturi ATI conform solicitărilor venite de la Ministerul Sănătății.
Pe 28 octombrie, în prima mea zi ca manager al SJU Piatra-Neamț, fusesem informat de medicul epidemiolog de faptul că se lucra la realizarea acestui paravan și că urma ca, la finalizarea lucrărilor, să se ocupe de obținerea avizului pentru noul circuit epidemiologic.
Vineri, pe 13 noiembrie, la ședința operativă zilnică, fusesem informat că lucrările se finalizaseră și i-am dat dispoziție medicului epidemiolog să obțină acest aviz.” a răspuns Lucian Micu.

Și pentru a întări ceea ce am spus mai sus, faptul că DSP avea cunoștință despre modificările efectuate, iată ce spunea Dr. Cătălin Herghelegiu, medic epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț (medic primar epidemiologie, Compartiment de Supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile – Programul Național de Imunizare), pe 4 noiembrie 2020, într-o conferință de presă de la Instituția Prefectului Neamț, potrivit zch.roEste o modificare în structura de ATI, fiindcă nu mai sunt paturi suficiente, astăzi un pacient a trebuit să fie cazat în zona de suspecți. Pe lângă spațiul din fosta Neurochirurgie de la etajul 3, FACEM modificări pentru a caza pacienți confirmați pozitivi și pe etajul 2, zona de suspecți, unde sunt niște saloane mai mari, cu 8 paturi. Ușurăm astfel și activitatea personalului medical, ca să nu mai se împartă între cele două etaje. Va fi mult mai simplu de supravegheat, fiindcă au fost și pacienți care se negativau, dar trebuiau să rămână supravegheați în ATI. Probleme sunt și cu personalul medical, pentru că nu avem personal medical specializat în terapie intensivă. S-au făcut niște detașări de personal de pe alte secții, în ATI, dar personalul este insuficient”.

Mai mult decât atât, DSP Neamț are membri în CA-ul spitalului, unul dintre aceștia fiind chiar directorul DSP Neamț.

Aceste comunicate trimise de DSP credem că sunt rezultatul presiunilor politice puse de PNL pe instituție pentru a se cățăra electoral pe tragedia de la spital. Cu certitudine de 100% conducerea DSP știe că actele pe care le avizează pentru circuitele de la spital sunt de fapt făcute chiar de angajatul lor. Doar presiunea politică sălbatică poate fi sursa acestui comunicat. Altă explicație nu putem avea, deoarece conducerea DSP chiar nu pare compusă din oameni atât de ipocriți încât din proprie inițiativă să trimită un astfel de comunicat care ofensează inteligența oricărei persoane care cunoaște realitatea din spital.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Stefan spune

  Acest Consiliu de Administratie este construit dupa o lege imbecila , intr-un format care incurajeaza , de fapt, incompetenta si ascunderea sub pres a raspunderii.De ce spun asta?
  1.Reprezentantii DSP NU au ce cauta intr-un asemenea CA, deoarece ei sunt o institutie de certificare si control!Mai pe romaneste spus, ei se avizeaza si se controleaza pe ei insisi, de vreme ce au 2 reprezentanti in organismul de conducere al Spitalului!
  2.Seful Colegiului medicilor NU are ce cauta in CA al spitalului!Cum sa-l sanctioneze pe un medic pentru o culpa medicala, de vreme ce el este chiar in conducerea spitalului, unde respectivul medic lucreaza?!Va mai amintiti de cazul doctoritei cu diplome incerte care a omorat cu zile o tanara mama?!
  3.Seful Ordinului Asistentilor (un fel de sindicat) , nu are ce cauta in Consiliul de administratie!Sindicatul este partener de dialog, in niciun caz parte a administratiei!
  Revenind la componenta CA, sa remacam ca reprezentantii CJ sunt 3, in timp ce ceilalti (DSP, madic si asistent), sunt 4!Deci, cine este responsabil pentru numirile de manageri interimari, Arsene sau ceilalti?!S-au opus cumva , cei patru, la numirea d-lui Micu?I-a intrebat cineva?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate