Din toamnă, noi puncte de colectare a gunoiului la Piatra-Neamț

FOTO BOGDAN GAVRILESCU

„Zilele acestea, am ales noile sheltere de gunoi ce se vor regăsi la Piatra-Neamț, din toamnă. După îndelungi socoteli, am decis să optăm pentru un model ce presupune un cost de până la 5 ori mai redus, față de platforma de colectare subterană. De asemenea, noul punct de colectare este sub prețul care ar fi fost necesar pentru construcția celor propuse inițial pe bază de cartelă.”, informează viceprimarul Bogdan Gavrilescu pe blogul său.

Noul model al punctului de colectare este suprateran, închis, și permite colectarea selectivă a deșeurilor. Acesta este realizat dintr-un cadru metalic, cu pereți și acoperiș din panouri termoizolante cu suprafețe metalice. Fiecare modul include câte un euro-container de 1100 l, prevăzut cu o ușă dotată cu sistem de închidere cu cheie și au încorporate fante speciale pentru introducerea deșeurilor. Aceste modele permit suplimentarea sau diminuarea numărului de module, în funcție de necesitate.
 

„Cel mai probabil, primul cartier care va beneficia de noile puncte de colectare va fi cel central, urmând ca treptat, acestea să fie înlocuite în toate zonele orașului. Pentru zona centrală a orașului Piatra-Neamț, s-a stabilit montarea a 67 de noi sheltere. 13 cu module simple, 43 duble și 11 puncte de colectare cu trei module. Sperăm ca în toamna acestui an, să montăm deja noile modele de sheltere ce vor fi achiziționate de municipalitate. La capitolul avantaje, punctăm faptul că aceste modele nu necesită autorizație de construcție, nu au nevoie de autorizație ISCIR, elimină mirosul neplăcut din jurul lor, este exclus accesul animalelor, nu necesită utilaje speciale de încărcare. Faptul că se poate realiza cu ușurință colectarea selectivă a deșeurilor, presupune o amortizare rapidă a costurilor. De asemenea, în alegerea noului model de sheltere, am ținut cont și de faptul că designul este unul plăcut și nu necesită un spațiu foarte mare.”, mai informează Bogdan Gavrilescu.

Potrivit aceleiași surse, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, vor fi amplasate 420 de noi puncte de colectare.

FOTO: BOGDAN GAVRILESCU

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
  1. Ursan Dorina spune

    Pe când și shelter pentru uleiul uzat?

    1. Florin spune

      uleiul uzat se poate duce la statii de benzina. eu il duc la petrom la kaufland. pentru un litru-doi de ulei uzat pe an, nu e nevoie de centre de colectare la fiecare bloc, sa fim seriosi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate