Din septembrie, transportul în comun din Piatra-Neamț va fi preluat în totalitate de SC Troleibuzul SA (VIDEO)

4

Transportul în comun va suferi schimbări radicale în Piatra-Neamț începând cu luna septembrie. Întregul serviciu de transport în comun va fi preluat de SC Troleibuzul SA, renunțându-se la firmele private cu microbuze.

Data de începere a preluării transportului de către Troleibuzul SA este de 6 septembrie, după cum a precizat directorul societății, Cristian Sauciuc.

„Am început pregătirile de acum 2-3 luni de zile și cu siguranță pe 6 septembrie vom fi pregătiți să asigurăm transportul în Piatra-Neamț și pe zona ADI Urbtrans. Vom acoperi toate traseele lăsate libere de privați. Vom avea un program de transport care este deja public pe internet cu noul contract, urmând să facem modificări în funcție de dorința cetățenilor, de Primăria Piatra-Neamț. Eu sper că transportul se va îmbunătăți considerabil și cred că va fi bine.”, a spus Cristian Sauciuc.

De transport gratuit vor beneficia în continuare pensionarii, persoanele cu dizabilități, elevii din Piatra-Neamț și localitățile limitrofe. După o analiză a numărului de călători și a traseelor mai solicitante, societatea are în vedere ca începând cu anul viitor să introducă tarife mai avantajoase în anumite condiții.

Precizăm că pe rutele efectuate de Troleibuzul biletul se plătește integral și se oferă bon fiscal, iar politica societății este aceea de a reduce la zero călătoriile „la negru”. Prețul standard al unui bilet în Piatra-Neamț este de 3 lei, în prezent.

De asemenea, o mare parte dintre șoferii care lucrau la firmele private au ocazia să se angajeze la Troleibuzul. „Profitul pe care îl aduce Troleibuzul se va vedea și în salariile lor”, a conchis Cristian Sauciuc.

Mai multe informații în materialul video.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Ioan Andone spune

  Cum vor putea beneficia de gratuitate la transport pensionarii? Unde trebuie să ne adresăm?

  1. Maria spune

   Pentru Izvoare va fi un mijloc de transport civilizat fara a trece pe la Speranta? Sunt pensionara si locuiesc la Izvoare.Beneficiez de gratuitate?

 2. Iosub Margareta spune

  De gratuitatea biletelor bor beneficia și în localitățile limitrofe cei cu dizabilități?
  Cum ar fi D-va Rosie, care iese din zona orașului.

 3. Mihai spune

  Altă Marie,cu altă palarie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate