Din nou, pericol semnalat în comuna Tazlău. S-a emis mesaj RO-ALERT

0

În comuna Tazlău s-a semnalat și în această seară, 5 mai, prin 112, în jurul orei 21.10, prezența unui urs în grădina unui cetățean. Autoritățile sunt la fața locului, alături de un echipaj SMURD.

S-a emis mesaj RO-ALERT pentru cetățenii din comună, iar informația a fost comunicată și de primăria Tazlău: „Stimați cetățeni, vă rugăm să prestați atenție maximă si să evitați deplasarea pe jos pe strada I.I. Mitonescu în zona cuprinsă între Tabără și până la vale de strada Jderului deoarece a fost semnalat prezența ursului în grădină familiei O. de lângă Tabără.

Și ieri seară, pe 4 mai, a fost semnalat ursul într-o grădină, dar a fost alungat la scurt timp în pădure de echipele de intervenție. Din păcate, a revenit în cursul dimineții, a rupt un gard și a omorât o oaie dintr-o gospodărie.

„În calitate de primar și Șef CLSU Tazlău am întocmit rapoartele acestor intervenții pe care le voi înainta astăzi instituțiilor abilitate cu care voi colabora pentru a elimina acest risc major care reprezintă un pericol extrem de ridicat și iminent pentru dumneavoastră, cetățeni ai Comunei Tazlău.”, a transmis primarul comunei Tazlău pe pagina de socializare.

UPDATE:

La sosirea echipelor de intervenție la fața locului, acestea au constatat faptul că ursul a fugit în pădure.
Jandarmii împreună cu celelalte forțe participante au staționat în zonă pentru a elimina pericolul posibilei întoarceri a animalului, după care s-au deplasat la Primărie pentru a întocmi procesul verbal de intervenție.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate