Din iunie se vor distribui ajutoare alimentare de la UE pentru românii cu venituri mici

1

Anul trecut distribuția de ajutoare alimentare de la UE, pentru persoanele care au venituri mici în România, a fost amânată pentru anul 2016. Anul acesta se vor da și pentru 2015 și pentru 2016.

În luna iunie se va demara procedura de distribuire a ajutoarelor alimentare pentru românii care au venituri mici, aceștia primind și cota aferentă anului 2015, ceea ce însemnă o dublare a cotei anuale.

De aceste ajutoare alimentare beneficiază pensionarii care au pensia mai mică de 400 de lei, șomerii care primesc indemnizația mai mică de 400 de lei, șomerii care nu beneficiază de ajutor de șomaj, familiile care primesc sume sociale de la primărie pentru supraviețuire, revoluționarii din decembrie 1989, veteranii, prizonierii și văduvele de război, foștii deținuți politici, adulții și copii neinstituţionalizaţi, cei care au fost deportați în străinătate de regimul comunist, persoanele cu handicap grav și accentuat dar și urmașii eroilor martiri.

Ultima oară când s-au distribuit ajutoarele de la UE, fiecare beneficiar a primit câte două pachete care conțineau fiecare câte 3 kilograme de mălai, trei de făină, două kilograme de zahăr, doi litri de ulei, o pungă de paste, trei conserve de carne de vită, 4 conserve de carne de porc și 5 conserve pate de ficat.

Cei care consideră că se încadrează în grupul beneficiarilor de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană trebuie să știe că acestea vor fi distribuite prin intermediul primăriilor orașelor sau comunelor și că pentru a beneficia de aceste ajutoare trebuie să contacteze respectivele instituții.

Sursa: ro.blastingnews.com.

ajutoare UE

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. jiga magdalena spune

    In piatra neamt knd se distribuie?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate