Din dragoste pentru semeni: după luni de eforturi, visul unui om dependent de un dispozitiv medical a devenit realitate. Totul se datorează Monicăi Sofron și oamenilor cu suflet (IMAGINI)

0

Pe data de 19 iulie 2022, Monica Sofron, reprezentanta Asociației Umanitare „Codrin” prelua cazul unui bărbat condamnat să nu poată respira aerul dimineții din cauza unei condiții medicale care l-a adus în punctul de a fi dependent de un concentrator de oxigen. A fost diagnosticat cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) stadiul IV și insuficiență respiratorie cronică, prin urmare Monica a găsit o soluție de compromis pentru a-i putea face viața mai suportabilă și a preluat acest caz cu speranța că se va putea aduna suma necesară achiziționării unui aparat de oxigen mobil, astfel încât domnul în discuție să poată face câțiva pași, atât cât starea de sănătate îi va permite.

Despre acest caz am scris aici: [APEL UMANITAR/PIATRA-NEAMȚ] Până și aerul are un preț. Ca și cum viața nu l-ar fi îngenuncheat deja, acum nu poate vedea nici lumina soarelui…

Ieri, după luni de eforturi, visul domnului Sime a devenit realitate iar acest lucru se datorează oamenilor cu suflet care au înțeles cât de importante sunt lucrurile aparent mărunte fără de care, însă, viața nu mai poate fi la fel:

„Oricât de grea ar fi viaţa, există un lucru pe care îl putem face fără să ne coste nimic: să privim cerul în loc să tot privim în jos!”

Dar… pentru ca domnul Sime sa priveasca cerul … trebuie sa poata sa stea afara…iar asta nu se poate caci el este dependent de concentratorul de oxigen…datorita multiplelor afectiuni de care sufera.

Asa ca datorita implicarii atat de dedicatei asistente comunitare Adumitresei Ramona dorinta lui cea arzatoare a ajuns in atentia asociatiei noastre.

Dar deoarece vremurile sunt tare delicate financiar…e foarte greu sa reusim sa ajutam atatea si atatea sute de cazuri medicale ce ne solicita ajutorul.

Astfel ca sansa domnului Sime, a fost faptul ca postarea noastra a ajuns in atentia ZiarPiatraNeamt datorita unei prietene dragi care stie cat suflet pun in toate actiunile, si astfel peste 20 de persoane au pus fiecare cat a putut: de la 10 la 100 lei.

….darrrr tot nu reuseam sa strangem suma necesara…asa ca donatia domnului Cozma de la firma Coroma a facut, sa putem in sfarsit…dupa 2 luni de stradanii…sa mergem si sa ii indeplinim dorinta de suflet, a transmis Monica Sofron pe contul său de Facebook.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit din puținul lor având în vedere aceste vremuri atât de incerte iar ție, Monica, îți mulțumim pentru că exiști!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate