ADN de șobolan și om găsit în hamburgeri

6

sobolanHamburgerii sunt un produs alimentar devenit aproape universal. Originar din America, hamburgerul s-a răspândit în toată lumea, devenind unul din produsele preferate în special de iubitorii de fast-food.

Deși pare aspectuos și mai ales gustos, hamburgerul întărește expresia „aparențele înșală”. Un studiu american a analizat 258 de eșantioane de carne tocată, chiftele congelate și burgeri provenite de la 79 de brand-uri și 22 de comercianți. Rezultatele au fost mai mult decât tulburătoare. Trei eșantioane s-au dovedit pozitive pentru ADN-ul de șobolan, în timp ce unul conținea urme de ADN uman. Mai îngrijorătoare este situația produselor destinate vegetarienilor, doi la sută dintre acestea prezentând urme de carne de vită.

Dacă în SUA, unde există controale destul de stricte, au loc astfel de abateri, probabil că în România este cel puțin la fel de problematică situația. E un aspect care dă mult de gândit în ceea ce privește siguranța alimentară în cazul produselor din carne sau vegetariene procesate.

Studiul poate fi găsit aici.

6 Comentarii
 1. mickey999 spune

  Legea federala in USA admite un procentaj de pina la 2℅ de „impuritati” in alimente. Desigur procentajul e strict functie de tipul impuritatilor care pot fi si excremente de rozatoare, gindaci, o unghiutza de la un berbec cu doua ori picioare, etc.
  In cazul in care in restaurante se gasesc ( si fac controale des in restaurente si fast food-uri !) chestii care ar putea pune in pericol viata bizonilor bipezi, ,nu stau pe ginduri deloc si ori inchid temporar localul pina cind se remediaza problema, ori inchid permanent baraca.
  Mai ales timpeniile indiene, chinezariile si aiurelile de localuri asiatice sint in vizor.

 2. Sava Ionuţ spune

  Pofta buna! :)))

 3. MARCEL spune

  CRED ca daca ar fi asa de Rai ,cu un gust oribil , oamenii nu ar mai Cumpara ! Dar se pare ca si Cercetatorii astia fie ei si din USA se inseala Uneori , NU au servit unul de la P neamt de la CuSOS ,cu o salata ,o Cola si un Cornet de Gelato , ptr a fi o masa , cina desavarsita ! Dupa care e sigur ca ajungi pe la Gastro Intestinale , Trebuie Ajutat Tubul digestiv sa elimine Gunoaiele !

 4. Santangelo Isa spune

  Mangia italiano

  1. MARCEL spune

   SANTANGELO Fugi si tu ! Ca si voi nu mai Terminati de papat Fidea cu sos de Pomodore ! Ce prezinti Tu sunt Preparate Traditionale de Craciun ! Ca sunt UNii si printre Noi Din RO ,care participa la tot felu de Serbari , Petreceri Campenesti , unde se intrec la mancat Nspe mii de carnati , sorici , pana Pocneste cva in ei NU mancarea respectiva e de vina ci Prostia Umana a unora !

 5. Eusebiu Munteanu spune

  O fi un artificiu de rentabilitate economica ori marketing.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate