DIICOT-ul s-a prins cum funcționează o parte din presa locală din România

1

Încă de anul trecut aveam informații, pe surse, că în mai multe județe, printre care și Neamț, presa este atent monitorizată sub suspiciunea că ar șantaja oameni politici, pe de o parte, și ar fi folosită ca armă politică, pe de altă parte. Nu mă așteptam ca procurorii DIICOT să reușească mare lucru, dar m-am înșelat. Primul dosar DIICOT în care se spune ce face o parte a presei locale a fost scos din REM în starea de cercetare penală pe numele a 16 persoane la Caraș Severin la data de 28.02.2020.

În acest dosar se spune că o grupare de infractori, cum avem și la Neamț, cu ajutorul unor oameni politici, exact ca la Neamț, au plănuit să schimbe șefii de instituții cu oameni obedienți sau apropiați ai grupării, exact ca la Neamț, ca să poată, prin intermediul acestora, să pună mâna pe banii publici, fix ca la Neamț. Pentru asta, infractorii au plătit jurnaliști care au scris articole care să fie folosite ca pretext pentru declanșarea unor controale abuzive, cum am văzut și vedem și la Neamț.

O altă asemănare izbitoare între jurnaliștii de prin județele României, suspecți de aderare la grupuri infracționale, este că mai toți se dădeau „deontologii” presei, cavalerii dreptății și persecutații sistemului.
Diferența este că la Severin suspecții sunt politicieni de stânga și la Neamț … surprize… surprize și, cine știe, poate vom avea și măcar un securist implicat.

Și de la DIICOT citire:

”Înlocuirea șefilor instituțiilor se putea realiza doar în situații excepționale, respectiv în cazul săvârșirii unor fapte penale sau a unor abateri disciplinare grave. Pentru realizarea acestui scop, membrii grupului infracțional au ticluit crearea artificială a unor presupuse abateri disciplinare grave săvârșite de către conducătorii instituțiilor pe care urmăreau să îi schimbe din funcțiile deținute.       
Pentru a amplifica gravitatea presupuselor abateri disciplinare, membrii grupului publicau periodic articole în mass media locală controlată de către aceștia articole ce aveau ca scop crearea unui pretext pentru declanșarea de controale disciplinare și crearea unor presiuni mediatice asupra modului de efectuare a controalelor.”

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Sunt niste prostii!De fiecare data, la schimbarea guvernarii, sefii din deconcentrate au fost schimbati, indiferent despre ce guvernare vorbim.Problema e ca politicienii au fost atat de idioti , incat au facut legi prin care clientii politici sunt intepeniti in scaunele directoriale si trebuie facute tot felul de scamatorii pentru a scapa de ei (justificat sau nejustificat!).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate