DIICOT Neamț lovește puternic în grupările care „prăjesc” creierii tinerilor cu droguri și petreceri ilegale

1

Noaptea trecută, 17 spre 18 aprilie, o acțiune de amploare coordonată de DIICOT Neamț, cu sprijinul forțelor de ordine, a avut ca scop destructurarea unor grupări care dețin, comercializează și consumă stupefiante. Au avut loc descinderi la cel puțin două localuri cunoscute din Piatra-Neamț, în toiul nopții. Zeci de persoane au fost ridicate de la petreceri organizate ilegal cu ușile încuiate și draperii în geamuri și duse la audieri cu dubele.

Imagini video cu momentul descinderilor la fostul club Tonique (Jazz City Cafe) – Piatra-Neamț pot fi urmărite aici- click.

Filmarea arată amploarea descinderii și fermitatea forțelor de ordine, semn că a fost o activitate bine pusă la punct și cercetată în detaliu. Pentru moment nu s-a emis un comunicat oficial cu privire la aceste descinderi și nici nu se cunosc capetele de acuzare, cert este că DIICOT Neamț e pus pe fapte mari.

Din imagini se poate vedea că multe dintre persoanele scoase din incintă sunt foarte tinere, iar acest lucru combinat cu petreceri ilegale și consum de droguri înseamnă rețeta „perfectă” pentru un viitor distrus al acestor persoane. Și nu doar al lor, ci și al familiilor lor.

DIICOT Neamț a reușit printr-o acțiune coordonată să lovească puternic într-un flagel în societatea nemțeană. Mulți părinți și pietreni au așteptat ca cineva să se implice legal în această problemă a consumului de droguri în Neamț. Cu siguranță descinderile făcute la 2 noaptea de DIICOT Neamț și forțele de ordine angrenate vor da un puternic semnal de alarmă împotriva infracționalității în județul nostru, dar și în România.

La modul cum a arătat acțiunea din imaginile vizionate, s-a intervenit profesionist. Punct ochit, punct lovit. Așteptăm cu interes rezultatele audierilor și măsurile care se vor lua în această cauză care ar trebui să țină prima pagină a presei din România. Drogurile au distrus prea multe vieți.

UPDATE 19.04.2021 – COMUNICATUL DIICOT

La data de 18.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 10 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2021, inculpații au procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc, în municipiul Piatra Neamț, către diverși consumatori, dar și în cadrul unor petreceri private organizate în locații cu circuit închis.

La data de 17.04.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț și SIC Neamț au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare și 2 acțiuni de prindere în flagrant, pe raza municipiului Piatra Neamț, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 10 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 60 de grame de cocaină, 48 de comprimate ecstasy, sumele de 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turcești și 2.000 de forinți, un dispozitiv de mărunțit de tip grinder, un cântar electronic, o pipă cu urme vegetale și o macetă.

În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și al jandarmilor din cadrul IJJ Neamț și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. E. Vasilescu spune

    Nu avem nici un comunicat deoarece se asteapta sa se vada unde duce lantul fiecaruia dintre cei imbarcati. In functie de asta vor aparea, sau nu, batiste pe tambal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate