DIICOT Neamt a identificat un politist complice la contrabanda cu tigari si alcool

0

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamt au efectuat luni, 26 septembrie 2011, un număr de 11 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Neamt si Suceava, în cadrul cercetărilor vizând destructurarea unui grup infractional organizat, format din 11 învinuiti, specializat în comiterea de infractiuni de evaziune fiscală.

Liderul grupării infractionale a fost identificat ca fiind S. Dumitru, din municipiul Fălticeni, judetul Suceava, care, la începutul anului 2011, aflat în posesia unei cantităti mari de tigarete de contrabandă, provenite din Ucraina si Republica Moldova, a initiat un lant de distributie pe raza judetului Neamt, prin racolarea si identificarea mai multor persoane, în special administratori ai unor magazine sau baruri, cărora să le comercializeze tigaretele respective. Principalele puncte de comercializare a tigaretelor de contrabandă au fost identificate ca fiind un magazin din comuna Săbăoani, judetul Neamt, administrat de către A. Cecilia si cel apartinând lui D.M..

Activitatea de comercializare a tigaretelor era înlesnită de un agent de politie din cadrul structurilor de ordine publică ale IPJ Neamt, Sectia de Politie Rurala nr. 3 Săbaoani, prin exceptarea magazinului de la controalele periodice si prin anuntarea lui A. Cecilia cu privire a eventualele actiuni de control organizate de către alte structuri de politie ori alte institutii cu atributii de control în domeniul fiscal.


În ziua de 26 septembrie 2011, S. Dumitru a fost prins în flagrant în momentul în care preda cantitatea de 1500 pachete tigarete de contrabandă lui B. Angela.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliile lui A. Cecilia si S. Viorica au fost identificate un număr de 7282 de pachete de tigarete de contrabandă si 700 de litri de alcool, pentru care acestea nu aveau documente de provenientă. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 103.202 lei, constând în taxe datorate bugetului de stat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorială Neamt au dispus retinerea pentru 24 de ore pentru S. Dumitru, A. Cecilia, S. Viorica si B. Angela, primii trei fiind prezentati cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Neamt.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiterii de politie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Neamt, Directia Generală Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Neamt si Serviciul de Informatii si Protectie Internă Neamt, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Neamt si Suceava.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităti infractionale, precum si pentru identificarea tuturor participantilor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate