DIICOT continua cercetarile in cazul atentatului cu bomba de la Piatra Neamt

2

În legătură cu acţiunea din data de 11.01.2013, declanşată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt, privind atentatul cu bomba montata sub masina lui Bogdan Mararu, DIICOT continua cercetarile.
Cercetările efectuate până în prezent de DIICOT au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii părţii vătămate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de către învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al părţii vătămate Mararu Bogdan. La data de 12 februarie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, la reşedinţa învinuitului Mironescu Ioan Dumitru, urmând ca învinuitul să fie condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt pentru cercetări.
Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului cu bomba din municipiul Piatra Neamţ să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012, în zona Vitan din municipiul Bucureşti, ocazie cu care inculpatul Proca Vitalie, cetăţean modovean, a executat asupra părţii vătămate I.M., mai multe focuri de armă, intenţionând suprimarea vieţii acesteia.
În fapt, ca variantă de anchetă, procurorii D.I.I.C.O.T. iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată în realitate de acest atac să fi fost învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, confuzia atacatorului fiind generată de faptul că atât partea vătămată I. M. cât şi învinuitul Mironescu Ioan Dumitru locuiesc în cartierul Vitan, conduc acelaşi tip de autoturism, având aceeaşi combinaţie literală a numărului de înmatriculare, respectiv MERCEDES, de culoare neagră, înmatriculat cu terminaţia MIR şi au acelaşi gen de preocupări – practicanţi ai sporturilor de contact.

În acest context, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei, urmează a se aprecia cu privire la reunirea celor două cauze, în scopul conturării unei imagini complete a situaţiei de fapt, precum şi pentru a se acţiona în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale coordonate de către Mironescu Ioan Dumitru şi Mararu Bogdan pe raza municipiului Piatra Neamţ.

Comunicat DIICOT

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. JOJO spune

    De iar stange dracul odata pentru totdeauna pe derbedei astia ca s-a saturat lumea de fitele si ifosele lor de interlopi de… maidan! Felicitari politistilor si celor din servicii care au lucrat la acest caz.

    1. marius spune

      i-ar vorbim de satana ? Nu cumva i-ar tio venit pasa aia de spune-ai ca ne m-ai dezvalui cate ceva ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate