DGASPC Neamț: Nemulțumirile salariale din centrele de adulți, nejustificate

2

Unii dintre angajații centrelor rezidențiale pentru adulți aflate în subordinea DGASPC Neamț au protestat în ultima vreme, nemulțumiți de salariile încasate în luna aprilie.

În aceste condiții se cuvin unele precizări:

 • centrele rezidențiale pentru adulți cu handicap din Neamț nu sunt spitale, ele sunt centre de asistență socială. Din acest motiv, personalul de specialitate (asistente medicale și infirmiere) reprezintă doar 10% din numărul total al salariaților. Salarizarea acestora se face în baza aceleiași grile de salarizare ca și în Sănătate
 • Conform legii, de la data de 1 martie 2018, salariile medicilor şi asistentelor au urcat pe grila de salarizare din 2022 iar pentru ceilalți angajați vor creşte gradual până în 2022, ca şi la restul bugetarilor. Acest lucru înseamnă un salariu de bază mult mai mare.
 • Totodată, legislația a plafonat nivelul de sporuri la maximum 30% la fondul de salarii al ordonatorului principal de credite. În Neamț este vorba despre Consiliul Județean ce are în subordine spitale, unități de asistență socială, spitale neuropsihiatrice. În aceste condiții, sporurile încasate de personalul medical și auxiliar medical nu mai pot fi acordate în procent de 100%, cum erau până la data de 1 martie, ci trebuie să se încadreze în procente mai mici pentru a se circumscrie în limita de sporuri de 30% a CJ Neamț.
 • Cu toate acestea, salariile angajaților din centrele de adulți au crescut în luna aprilie comparativ cu luna martie chiar dacă sporurile au fost limitate conform cerințelor legislative, deoarece se aplică la o bază salarială mai mare, cea din 2022.

Spre exemplu:

asistent medical principal cu vechime minimă

 1. martie 2018 – salariu brut  – 7725 lei
 2. aprilie 2018  – salariul brut –8036 lei

asistent medical principal vechime maximă

 1. martie 2018 – salariu brut –8088 lei
 2. aprilie 2018 – salariu brut – 8152 lei

asistent medical vechime minimă

 1. martie 2018 – salariu brut – 7094 lei
 2. aprilie 2018 – salariu brut – 7889 lei

asistent medical vechime maximă

 1. martie 2018 – salariu brut – 7493 lei
 2. aprilie 2018 – salariu brut – 7889 lei

Pe lângă aceste sume, angajații mai primesc un spor de tură care nu este inclus în plafonul de 30% al ordonatorului principal de credite.

Facem precizarea că angajații de DSGASPC Neamț nu primesc nici un fel de sporuri.

Comunicat DGASPC Neamț

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Onelian dalmatio spune

  Bani la greu si tot așteaptă pliculețul că asa o fost invatate onoratele cadre medicale , să le curga în buzunare pic cu pic.

 2. mirela fasola spune

  Referitor la articolul d-voastra,vreau sa va precizez ca- personalul de specialitate nu este alcatuit doar din asistenti si infirmieri ci si de alte categorii de salariati iar procentul nu este 10% ,salariatii nu au cerut spor de conditii de munca de 100%intru-cat noul Regulament de sporuri il limiteaza intre 50% – 75%,ci au cerut sa li se plateasca sporul de continuitate(sambata ,duminica si sarbatori legale)prevazut foarte clar de Codul Muncii si actuala lege a salarizarii iar salariile pe care le afisati in articol sunt impozabile cu 45%.Sporul de tura este inclus in acele sume afisate.De ce nu ati publicat si salariile altor salariati.NU inteleg precizarea dumneavoastra referitoare la angajatii DSGASPC.In concluzie informativa corect .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate