Dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional pentru Integritate

0

Subprefectul judeţului Vasile Şendrea a participat astăzi, 20 iulie a.c., la conferinţa în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional pentru Integritate”, proiect finanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” şi implementat de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei în parteneriat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin intermediul Unităţii Centrale pentru Reforma Administraţiei Publice.
La acţiune au fost prezenţi Alexandru Cumpănaşu, directorul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, şefii serviciilor publice deconcentrate din judeţul nostru şi reprezentanţi ai primăriei Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ.
„Pentru integritatea instituţională trebuie să avem o mai mare preocupare, iar atunci când avem oportunităţi de îmbunătăţire a politicilor şi strategiilor anticorupţie, nu trebuie ratat nimic. Dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional pentru Integrigate, care a fost creat încă din anul 2006 bazat pe parteneriatul organizaţie neguvernamentală – instituţie publică, este benefică mai ales pentru prevenirea corupţiei în sistemul public, corupţie cu care ne luptăm de ani de zile. Trebuie să pornim toate motoarele pentru ca percepţia oamenilor despre integritatea publică să se schimbe” a spus în deschidere subprefectul Vasile Şendrea.
În cadrul întâlnirii au fost dezbătute de către cei prezenţi câteva domenii vulnerabile din Strategia Naţională Anticorupţie, precum administraţie publică locală, sănătate, educaţie, siguranţă şi ordine publică.
„Nu mai dorim discuţii sterile ci cât mai deschise, care să ne ajute să facem propuneri şi să găsim soluţii concrete. Cunoaştem cu toţii domeniile unde corupţia este prezentă dar trebuie depăsită etapa discuţiilor şi trecut la fapte” , a spus la rândul său Alexandru Cumpănaşu.
Scopul proiectului este în principal dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional pentru Integritate ca mecanism public independent de promovare a integrităţii publice, a eficienţei şi eficacităţii la nivelul administraţiei publice.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate