Dezbatere la Pângărați: Trăiririle emoționale ale copiilor pe timpul pandemiei (FOTO)

0

Joi, 13 mai, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Pângărați, a avut loc o dezbatere cu tema „INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ A COPILULUI ÎN VREME DE PANDEMIE”, dezbatere inițiată de doamna Director Carmen Muraru.

La eveniment au participat: domnul Inspectorul Școlar General, Mihai Obreja, doamna doctor Negoiescu Ioana, Părintele Ioan Jitaru, psihologul Bogdan Ciofoaia, părinți și cadre didactice.

Pe timpul discuțiilor au fost analizate comportamentul, emoțiile și manifestările copiilor în momentul revenirii la școala, fizic. S-au dezbătut consecințele ce pot apărea, psihologic vorbind, în urma lipsei de socializare între copii pe timpul pandemiei. Au fost discutii pe tema dată, din punct de vedere spiritual,medical, psihologic și didactic.

Am gândit tema acestei dezbateri ca o formă prin care scoatem la horă în satul pângărățean, EDUCAȚIA. Ne-am strâns laolaltă părinți cu dascăli, cu preotul satului, Preacucernicul Părinte Ioan Jitaru, cu medicul de familie, doamna doctor Ioana Negoescu, cu psihologul Bogdan Ciofoaia și nu în ultimul rând, cu vârful de lance al învățământului nemțean, domnul Inspectorul Școlar General, Mihai Obreja, pentru a vorbi despre una dintre cele mai delicate laturi ale ființei umane – emoția. Ceea ce ne-a mânat în a alege acest subiect n-a fost nimic altceva decât concluzia la care am ajuns atunci când am revenit la școală fizic, văzând copilul (fie preșcolar, fie elev) cum depune eforturi de natură emoțională, în ceea ce privește readaptarea sa la mediul și programul școlii. Trecerea de la mediul nestructurat (așa cum este cel de acasă, unde copilul ba nu avea internet în mod constant, ba avea poftă să servească o prăjitură în pat, în timpul orelor, ba era captivat de gânduritul unui frățior nou născut când doamna profesor de matematică preda o noțiune importantă) la mediul structurat (așa cum este școala, unde toți copiii fac același lucru, în același interval de timp, în același loc) este pentru fiecare dintre cei implicați în actul didactic (elev, părinte, profesor) o dovadă în plus că toată atenția noastră se cere centrată pe copil, pe dezvoltarea inteligenței sale emoționale și cognitive și pe ceea ce putem face pentru a anihila acestă pandemie. Alături de noi s-au prins în acestă horă atât Ministerul Educației prin Programul „Școala după școală” (ȘDȘ) care este un program complementar programului școlar obligatoriu și care oferă oportunități de învățare formală și nonformală, pentru consolidarea competențelor elevului prin ore de remediere, cât și domnul primar al Comunei Pângărați, Ioan Petronel Mancaș, prin sprijinul neîntrerupt acordat nouă, prin atenția centrată pe fiecare segment al activității unității noastre de învățământ, mânat și de nostalgia vremurilor când dumnealui era odată elevul acestei școli și nu în ultimul rând Consiliul local al Comunei Pângărați. Mă simt binecuvântată că lucrez în mijlocul unui colectiv de dascăli excepționali, fără de care nimic nu s-ar povesti frumos despre școală. Sunt onorată să știu că pragul instituției noastre este trecut de copii deosebiți în care încă mai dăinuie noblețea și inocența copilului din satul românesc. Suntem deosebit de încântați să colaborăm cu asemenea părinți implicați, credincioși, respectuoși, care valorizează școala la cote lăudabile, cărora le mulțumim că ne sunt parteneri onești! Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a îngăduit diminuarea numărului de îmbolnăviri cu dihonia de virus, mulțumim cu adâncă plecăciune tuturor celor prezenți, atât fizic cât și sufletește, mulțumim cu aleasă considerație copiilor, care prin dragostea divină pe care-o poartă școlii creează contextul în care ne dăm, unii altora sens și semnificație! Mă înclin!

ne-a declarat doamna Carmen Muraru, directorul Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga„ Pângărați.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate