Dezbatere: „Forme moderne ale traficului de persoane. Prevenirea=Siguranță?”

0

Asociația Cultural Social Economică Christiana si Primăria municipiului Piatra-Neamț, alaturi de Instituția Prefectului Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Agenția Națională Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, a organizat dezbaterea din cadrul proiectului S.A.F.E, tema de dezbatere “Forme moderne ale traficului de persoane. Prevenirea= Siguranță?”, care a avut loc în sala de sedințe ”Ion Creangă” a Consiliului Județean Neamț, miercuri, 18 noiembrie 2015.

safeEvenimentul a abordat provocarile cu care se confrunta principalii actori implicați în prevenirea și combaterea traficului de persoane de diferite forme și protecția victimelor din România. La dezbatere au participat Dna. Aurelia Simionică din partea Consiliului Local al Municipiului Piatra-Neamț, reprezentanți ai ONG-urilor cu atribuții in acest domeniu, magistrati, politisti, reprezentanti ai instituțiilor publice, directori și cadre didactice.

Au luat cuvântul: din partea Asociației Cultural Social Economică Christiana, Dna Ana Darie, care a prezentat proiectul S.A.F.E., în calitate de manager al proiectului; din partea DGASPC Neamț – Dl. Eugen Simion ce a susținut o prezentare cu titlul Model de coordonare și intervenție interinstituțională pentru elaborarea unui plan de intervenție privind victimele traficului de persoane; din partea A.N.I.T.P. – Centrul Regional Bacău – Dl. Comisar Ioan Munteanu care a avut o intervenție cu privire principalele forme de trafic de persoane cu care ne confruntăm în prezent, descrieri ale victimelor traficului de persoane și a situațiilor speciale de trafic de persoane întâlnite în cadrul activității din agenție.

Alături de reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, dl inspector Romeo Roman, și reprezentanții societății civile ( Asociația Solidaritate și Speranță Săvinești, Asociația Bâtca Doamnei) și-au exprimat opinia că activitatea de prevenire trebuie inclusă în programul de educație, mai ales că prevenția în cazul traficului de persoane are un caracter special și trebuie coordonată de specialiști în domeniu.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Instituția Prefectului Neamț, care este și coordonatorul echipei interinstituționale antitrafic de persoane.

În încheierea dezbaterii, moderatorul evenimentului, Cristina Demetercă (Asociația Cultural Social Economică Christiana) a menționat instituțiile școlare care și-au exprimat dorința de a se alătura campaniei de informare și de asemenea a lansat o invitație si celorlalte instituții școlare sau organizații interesate să se alăture acestui demers.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate