Dezastru la ștrand! Primăria a băgat anul trecut în ștrand 2.000.000 de lei și a încasat doar 685.000 lei

1

Vă mai amintiți cum au desființat grătarele din ștrand? Vă amintiți cum au pus condiții aberante la închirierea spațiilor din ștrand ca să ia doar cine trebuie spații? Vă mai amintiți cum au dat afară ucrainienii cazați în ștrand căror li se decontau cheltuielile? Vă mai amintiți și de celelalte decizii administrative foarte proaste luate de oamenii de știință ce conduc primăria Piatra-Neamț?

Noi am scris despre toate aceste aspecte și ni s-a spus că nu înțelegem, că ne pune PSD-ul, că avem ceva cu primarul sau viceprimarul, că ne opunem evoluției.

Iată că a trecut anul și au venit cifrele. În ștrandul de la Piatra-Neamț s-au băgat (investiții, întreținere, salarii, consumabile etc.) peste 2 milioane de lei (2.035.726 lei) și s-au scos prin încasări și închirieri 685.406 lei. Asta înseamnă un minus de 1.350.320 lei.

Deci, la ștrand, anul trecut, este un minus de 1,3 milioane lei și aici nu intră locul de joacă de 100.000 de euro, căci acela a fost în 2021.

Toată administrarea ștrandului este opera viceprimarului USR Marius Irimia care dovedește după doi ani de administrare a ștrandului că are capacitatea de a cheltui mai mult și încasa mai puțin de la un an la altul.

Asta înseamnă pentru unii de la primăria Piatra-Neamț smart city și performanță în administrație. Să bagi 4 lei și să scoți 1 leu.

Cel mai grav lucru la acest dezastru nu este gaura financiară. Au mai făcut și alții găuri financiare la ștrand. Nici sifonarea banilor sau favorizarea anumitor comercianți nu sunt lucruri noi. Grav, de speriat și de condamnat este faptul că deși ei erau cu un mare minus financiar la ștrand, cei de la primărie au dat afară din ștrand refugiații din Ucraina, pentru care se deconta integral cazarea, deoarece aveau ei de cazat pe altcineva câteva zile. Când pentru a-ți atinge scopurile și a satisface unele interese de grup creezi disconfort unor oameni care fugeau de bombe și război și, culmea, de pe urma cărora și încasai bani, spune multe despre cei care iau astfel de decizii.

Primăria Piatra-Neamț – DREPT LA REPLICĂ:

Referitor la articolul dumneavoastră, facem mențiunea că investițiile realizate în 2022 în Ștrandul Municipal sunt investiții multi-anuale, care nu se pot amortiza în același an în care au fost realizate, ci într-o perioadă mai lungă de timp. Toate obiectivele de investiții realizate anul trecut, de altfel, sunt investiții majore, pe termen lung.

Mai mult, investițiile precum completarea sistemului de monitorizare video sau reparațiile capitale la rigolele de la intrarea în Ștrand sunt cheltuieli care nu țin în mod direct de facilitățile de agrement, ci de siguranța și protecția cetățenilor și bunurilor din zonă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Privitor spune

    Despre faptul ca am facut sarbatorile de iarna in noroi printre gropi si santuri facute doar de dragul „investitiilor” si cheltuiri banului public ( stiu nu vei publica nici amaratul de comentariu – interesul bata-l vina), dar chiar nimic?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate