Dezastru ecologic la Durău – Neamț

2

Cu o instalație de apă cu foarte multe probleme, în zona Durău și în mai toată comuna Ceahlău, multe pensiuni și mulți băieți deștepți deversează dejecțiile în pârâurile ce trec prin zonă unde (din cauza poluării) nu mai trăiește nimic.

De la deversări de dejecții la podețe și poduri totul este ilegal dar nimeni nu are curajul să vorbească iar cei care o fac insistă să rămână anonimi de frica represaliilor. Din ceea ce spun localnicii, totul este cunoscut dar nu se poate întâmpla nimic deoarece autoritățile locale care închid ochii au protecție politică serioasă. Nici poliția nu prea pare să poată face mare lucru deoarece șeful de post ar avea afaceri ce depind de politic și administrație (spun aceiași oameni) iar dacă e așa, puțin probabil să deranjeze pe cineva.

Așteptăm cu mult interes ca cei de la Mediu sau de la Ape să controleze măcar pensiunile să vadă unde deversează sau daca au fose, daca le și vidanjează, să vadă câte poduri și podețe sunt făcute legal sau să vadă cum este posibil contrar tuturor legilor, o firmă privată să ofere servicii de apă în Durau.

Desigur că sunt puține șanse să deranjeze cineva locurile unde au petrecut oameni precum Laura Codruța Kövesi, Elena Udrea, Ludovic Orban și multe nume grele sau firma care livrează apă și avea ca administrator pe fostul șef al SRI Neamț. Noi doar ne facem datoria de jurnaliști dar nu avem mari așteptări să se întâmple ceva cu cei care produc în formă continuată dezastrul ecologic din comuna Ceahlău.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. iulianaonu spune

    Acest fapt probabil se intampla de mult cu acceptul insitutiilor care raspund de protectia mediului.Avem mare noroc de presa care semnaleaza aceste nereguli dar resonsabilitatea este a celor platiti sa asigure buna functionare a sistemelor respectiv Agentia de protectie a mediului si Garda de mediu.Acestia ar trebui ca o aprte din banii pe care ii prime sa ii vireze in contul celor care le fac treaba.Felicitari!

  2. Stefan spune

    Corect, asa este!Nesimtirea si indolenta autoritatilor fac ravagii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate